Neda Kia
  • Home
  • Midden-Oosterse borrelplank van Neda Kia

Midden-Oosterse borrelplank van Neda Kia

Neda Kia is professioneel chef met Perzische roots. Zij is geboren in Teheran in Iran en kwam als kind naar Nederland. Voor onze thema Taste The World, waarin onze eatertainers je meenemen culinair rondreis over de wereld, is zij onze chef voor het Midden-Oosten en Azië.  Haar sharing plank is geïnspireerd op deze kleurrijke en geurige keukens.

 

Even voorstellen

“Simpel of ingewikkeld? Mooie en voedzame maaltijden op tafel toveren met de beschikbare ingrediënten van dat moment, is mijn culinaire handtekening. Lekker eten betekent voor mij een geluksmoment. Over geuren en smaken die onze herinnering kleuren. Met veel liefde maak ik jullie bekend met de kleurrijke, smaakvolle en geurige keuken van Perzië, het Midden-Oosten en Azië. Daar heb ik mijn borrelplank ook op geïnspireerd. Ik kijk er naar uit mijn recepten met jullie te delen om zo samen te koken.”

neda sharingplank

De sharing plank

Onze Neda heeft een heerlijke Midden-Oosterse borrelplank samengesteld. Deze  kleurrijke plank is geïnspireerd op de Perzische en Midden-Oosterse keuken. Een borrelplank voor hapjes te delen tijdens een gezellige avond met vrienden. Geniet van milde zhug, opgeklopte feta en zelfgemaakte lavash crackers.

 

 

 

lavash crackers

Lavash crackers

Een nieuwe trend onder de crackers: deze lavash crackers. Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai knapperige crackers om te dippen in je favoriete sauzen.

hummus

Klassieke hummus

De betekenis van hummus is letterlijk vertaald kikkererwten en dit is samen met de tahin, knoflook en citroensap het hoofdingrediënt van dit recept. Het geheim van deze smeuïge hummus is het opnieuw koken van de voorgekookte kikkererwten en de hakmolen/foodprocessor.

olijven

Gemarineerde Perzische olijven met pecannoten

Deze gemarineerde olijven vinden zijn oorsprong in de Perzische keuken, het gebied wat vandaag de dag bekend is als Iran. Onze Midden-Oosten chef Neda, afkomstig uit Iran, laat je zien hoe je van olijven een heerlijke gerechtje maakt.

Neda's sharingplank

Een culinaire reis naar het Midden-Oosten en Azië

Met Taste The World neemt Neda Kia je mee naar het Midden-Oosten, Perzië en Azië. Ze laat je kennis maken met smaakvolle gerechten en geurige ingrediënten. Duik in de Perzische keuken en proef Dahl met spinazie of reis verder naar het Midden-Oosten en maak een simpele sumak salade. Laat je verrassen door de kleurrijke, smaakvolle en geurige keuken en ontdek bijzondere smaakcombinaties.

Extra uitgelicht: kipkfluifjes met dukkah

Deze kipkluifjes zijn in een midden oosters jasje gestoken. Ze zijn bereid met een mengsel van lekkere specerijen, gedroogde vruchten en zaden, dukkah genoemd. Verras je familie & vrienden en met lekkere recept.