Eiercurry met flatbread
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Eiercurry met flatbread

Op zoek naar een smaakvolle curry die al in 20 minuten op tafel staat? Ga voor deze kruidige en romige eiercurry! De combinatie van rode currypasta, kokosroom en edamame boontjes zorgt voor een kleurrijk bordje vol verschillende smaken en texturen. Gereserveerd met flatbreads en crispy chili olie on top is dit een snelle, vullende maaltijd die zeker in de smaak valt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Eiercurry met flatbread

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in 6,5 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer ze.
2
Pel en snipper ondertussen de ui en pel en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur.
3
Voeg de rode currypasta toe en bak 2 min. mee tot de geuren vrijkomen. Voeg de tomatenblokjes en kokosroom toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
4
Voeg de edamame boontjes toe en laat de saus 5 min. zachtjes pruttelen tot iets ingedikt. Voeg de gehalveerde eieren toe aan de saus en verwarm nog 2 min.
5
Bereid ondertussen de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de koriander grof.
6
Verdeel de curry over de borden, besprenkel met crispy chili olie en garneer met koriander. Serveer met flatbreads.

Snelle, maar smaakvolle maaltijden voor iedere dag

Wij zijn dol op makkelijke recepten! Van die recepten die in 20 minuten op tafel staan, maar tóch smaakvol en divers zijn. Van romige pasta recepten en snelle ovenschotels tot soep recepten boordevol groenten, er zijn tal van gerechten die je zo gemaakt hebt. Om je te laten zien dat simpele gerechten niet betekent dat het niet smaakvol is, zetten wij onze favoriete recepten voor je op een rijtje.

Deze eiercurry is het perfecte voorbeeld van een smaakvol recept dat je in 20 minuten maakt. Romig dankzij de kokosroom, knapperig dankzij de edamame boontjes en crispy chili olie en ook nog eens geheel vegetarisch. Deze chili olie pasta is nog een ander voorbeeld van een snel recept met crispy chili olie. Dit recept laat zien dat je met weinig ingrediënten al iets ontzettend lekkers maakt. Ideaal voor wanneer je zin hebt in een bodje comfort food met een beetje pit!

Wil je liever een fris gerecht maken, omdat het bijvoorbeeld een warme, zonnige dag is? Ga dan voor deze snelle tortelinni salade. Dit kleurrijke salade recept maak je op basis van tortellini, aangevuld met rode pesto, courgette, spinazie en burrata. Het gerecht kan je zowel warm als koud serveren en kan je ook gemakkelijk meenemen voor wanneer je bijvoorbeeld gaat picknicken! Ook lekker: paratha met hot honey halloumi. De paratha is lekker knapperig en de zoute halloumi bakken we ook krokant met een vleugje zoetheid van de honing en wat pit dankzij crispy chili olie en chilivlokken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via