Citroen Pasta Met Geraspte Groene Asperges1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Citroen pasta met geraspte groene asperges

Deze frisse citroen pasta met geraspte groene asperges is een licht en smaakvol gerecht dat perfect past bij de zomer. De citroen geeft de romige saus een verfrissende twist, terwijl de rauw geraspte asperges zorgen voor een knapperige, groene bite. Een maaltijd die al in 15 minuten op tafel staat én barst van de verschillende smaken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Citroen pasta met geraspte groene asperges

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Pel de knoflook en de pistachenoten. Meng in een hakmolen de knoflook, Parmezaanse kaas, ½ van de pistachenoten, basilicum, kookroom en wat peper en zout. Mix tot een egale pesto saus.
2
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar 75 ml kookvocht (per 2 personen).
3
Snijd het harde uiteinde van de asperges en rasp grof met een dunschiller of kaasschaaf. Zet apart. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit.
4
Schenk de pesto saus in een pan en voeg de linguine samen met het kookvocht toe aan de saus. Meng goed door tot de saus iets indikt. Voeg de citroenrasp en -sap toe.
5
Voeg de asperges toe en meng kort door, zodat ze nog knapperig blijven. Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige pistachenoten, chilivlokken en eventueel extra Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Frisse pasta gerechten met citroen

Wij genieten iedere week wel minimaal één keer van een heerlijke pasta! En wat is er in de zomerperiode lekkerder dan een frisse pasta, bijvoorbeeld met citroen erin verwerkt? Hieronder zetten wij een aantal van onze favoriete pasta recepten met citroen op een rijtje, zodat jij deze zomer lekker kan experimenteren met nieuwe recepten! Fijne bijkomstigheid: alle recepten staan al binnen 15 minuten op tafel, waardoor ze geschikt zijn voor iedere dag van de week.

  • Citroenfusilli met salie: simpel, smaakvol én een echt budget recept! Deze citroenfusilli met salie heeft het allemaal. De salie geeft een licht bittere en kruidige smaak, wat een heerlijke tegenhanger is van de citroen.
  • Halloumi pasta met citroen en munt: deze frisse én romige halloumi pasta is ontzettend lekker en makkelijk te maken. De munt zorgt samen met de citroen voor een heerlijke, frisse toevoeging aan de pasta. Dit is zomers genieten!
  • Spaghetti met ‘nduja en citroen: dit is op en top Italië! Spaghetti met ‘nduja én citroen als smaakmakers en afgetopt met basilicum en zwarte peper. Een snelle maaltijd die bij iedereen in de smaak gaat vallen. Wanneer zet jij dit heerlijke recept op het menu?
  • Romige citroenpasta met guanciale en pistachekruim: met maar 8 ingrediënten én 15 minuten van je tijd een heerlijke maaltijd op tafel zetten? Met deze pasta is het mogelijk! De ‘saus’ maak je van citroenrasp, boter, room en zwarte peper. Hier voeg je vervolgens wat citroensap aan toe voor een intensere smaak en dan meng je het met de rigatoni. Combineer met krokant gebakken guanciale en garneer met pistachekruim.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?