In samenwerking met:
Poké bowl met zalm en avocado
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Poké bowl met zalm en avocado

Waarom poké bowls bestellen als je het ook gemakkelijk zelf kunt maken? Probeer deze poké bowl met avocado en zalm. Superlekker in combinatie met de avocado, mango en limoen én je tovert hem zo op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept poké bowl met zalm en avocado

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Snijd de zalm in blokjes en leg in een schaaltje, voeg hier de ketjap en honing aan toe. Laat even staan.
2
Snijd de komkommer in blokjes. Schil en ontpit de avocado, snijd in reepjes.
3
Snijd de wangen van de mango langs weerszijden van de pit. Snijd beide helften in repen van boven naar beneden en van links naar rechts tot aan de schil in. Duw de schil naar buiten en snijd de blokjes eraf.
4
Verdeel de zilvervliesrijst over schaaltjes, verdeel hierover de komkommer, avocado, mango en gemarineerde zalm.
5
Snijd de limoen in partjes. Verdeel tot slot de sesamzaadjes over het geheel en garneer met limoen.

Waar komt poké bowl vandaan?

Poké bowl is een populair en gezond gerecht dat oorspronkelijk uit Hawaii komt. Het is een kom gevuld met rijst, rauwe vis en verschillende soorten groenten, fruit en kruiden. De term ‘poké’ betekent in het Hawaïaans ’snijden’ of ‘in stukjes hakken’, wat verwijst naar de manier waarop de vis in blokjes wordt gesneden. Poké bowl is niet alleen lekker, maar ook voedzaam en gezond. Het is rijk aan eiwitten, gezonde vetten en vezels, en kan gemakkelijk worden aangepast aan dieetvoorkeuren en allergieën.

Tegenwoordig zijn poké bowls niet weg te slaan uit de grote steden! Zo staat het vaak op de menukaart of heb je ook restaurants die volledig gericht zijn op poké bowls. Maar poké bowls kun je ook makkelijk zelf maken!

Hoe kan je variëren met poké bowls?

Er zijn talloze variaties van poké bowls, waarbij je verschillende soorten vis kunt gebruiken zoals tonijn, zalm, inktvis of garnalen. Vegetarische en veganistische opties zijn ook mogelijk door de vis te vervangen door tofu of tempeh. Andere ingrediënten die vaak worden gebruikt zijn avocado, mango, komkommer, edamame, wortel, sesamzaadjes en nori.

Een populaire variatie is de spicy tuna poké bowl, waarbij rauwe tonijn wordt gemengd met pittige saus en geserveerd met rijst en groenten. Een andere heerlijke optie is de kleurrijke poké bowl met zalm & sriracha mayonaise, die verse zalm combineert met knapperige groenten en een lekkere pittige saus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via