Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en vet de ovenschaaltjes in met de olijfolie.
2
Snijd de rabarber in kleine stukjes van 0,5 cm en doe samen met de suiker, de helft van het vanille extract en het citroensap in een pannetje. Verwarm op laag vuur en laat 10 min. zachtjes verwarmen. Roer af en toe.
3
Mix ondertussen in een kom de bloem met het amandelmeel, overige vanille extract, boter, maïzena, het zout en de kaneel door met je handen te kneden tot het deeg korrelig wordt. Voeg dan het water toe en kneed door met je handen tot een kruimelig deeg.
4
Haal de rabarber door een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit. Verdeel over de ovenschaaltjes en verdeel het kruimeldeeg over de rabarber. Schuif de ovenschaaltjes voor 15-20 min. in de oven of totdat de crumble goudbruin kleurt.
5
Serveer de rabarber crumble warm.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.