Upside Down Rabarbercake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Upside-down rabarbercake

Rabarber is een echte vitaminebom: rabarber bevat onder andere vitamine B, C en K én veel vezels. Goed voor onder andere je spijsvertering en je immuunsysteem, maar bovenal erg lekker door de friszure smaak. Wij verwerken rabarber in deze heerlijke cake, maar dan op z’n kop!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept upside-down rabarbercake

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
2
Snijd de rabarber in dikke plakken. Meng de plakken rabarber met de frambozenjam en de limoenrasp. Meng het limoensap met de maïzena en meng dit door het rabarber-frambozenmengsel.
3
Klop de eieren en suiker met een mixer op een hoge snelheid luchtig. Voeg de olijfolie toe en mix tot alles goed gemengd is.
4
Meng het zout, de bakpoeder en bloem. Zeef dit boven de kom met het ei-suikermengsel en spatel voorzichtig erdoorheen tot een cakebeslag.
5
Schenk het rabarbermengsel in de bakvorm en giet het cakebeslag eroverheen. Bak in ongeveer 1 uur gaar in de oven. Als de cake te veel verkleurt, kun je deze afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat de cake aanbrandt. Test of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake goed.
6
Laat de cake even afkoelen en haal de cake ondersteboven uit de vorm. Decoreer met poedersuiker.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via