Scones, wie houdt er niet van? Wat ons betreft een allemansvriend! Serveer het bij de brunch, geniet ervan als tussendoortje bij de koffie of maak het voor een heerlijke high tea. Natuurlijk in combinatie met andere zoete en hartige lekkernijen. Waar wacht je nog op? Ga aan de bak en maak jouw eigen scones!
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Scones zijn een traditioneel Brits gebak dat vaak geassocieerd wordt met high tea en Engelse tuinfeesten. Het is een klein, lichtzoet gebakje dat vaak geserveerd wordt met clotted cream en jam. Scones worden gemaakt van bloem, suiker, boter en melk en worden meestal gebakken in de oven. Er zijn verschillende varianten, zoals plain scones, fruit scones en cheese scones. Plain scones zijn het meest traditioneel en worden geserveerd met clotted cream en jam, fruit scones hebben gedroogde vruchten zoals rozijnen en cranberry’s en cheese scones hebben kaas als ingrediënt.
Scones kunnen worden geserveerd als onderdeel van een high tea, maar zijn ook populair als ontbijt of snack. Ze worden vaak vers gebakken en warm geserveerd, en zijn heerlijk met een kopje thee of koffie.
Hoewel scones traditioneel Brits zijn, zijn ze ook populair in andere delen van de wereld, zoals de Verenigde Staten en Canada. Door hun eenvoudige ingrediënten en snelle bereidingstijd zijn scones een geliefd gebakje dat gemakkelijk thuis gemaakt kan worden.
Een ander lekker recept voor scones, zijn deze blauwe bessenscones met snelle clotted cream. In plaats van de standaard clotted cream en jam, maken we voor dit recept een snelle clotted cream. Daarnaast verwerken we blauwe bessen ín het deeg voor de scones, wat een hele lekkere smaaktoevoeging is. Serveer met verse aardbeien en jam en genieten maar!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment