In samenwerking met:
Scones Met Mascarpone En Mangojam
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Scones met mascarpone en mangojam

Scones, wie houdt er niet van? Wat ons betreft een allemansvriend! Serveer het bij de brunch, geniet ervan als tussendoortje bij de koffie of maak het voor een heerlijke high tea. Natuurlijk in combinatie met andere zoete en hartige lekkernijen. Waar wacht je nog op? Ga aan de bak en maak jouw eigen scones!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept scones met mascarpone en mangojam

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Pers de citroen uit. Breng de mango stukjes met de rietsuiker en het citroensap aan de kook in een steelpan. Laat 5 min. koken en laat afkoelen. Prak met een vork tot een grove jam.
2
Snijd ondertussen de koude boter in blokjes. Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en het zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
3
Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
4
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
5
Roer ondertussen de mascarpone los. Serveer de scones met de mascarpone en zelfgemaakte mangojam.

Alles over scones

Scones zijn een traditioneel Brits gebak dat vaak geassocieerd wordt met high tea en Engelse tuinfeesten. Het is een klein, lichtzoet gebakje dat vaak geserveerd wordt met clotted cream en jam. Scones worden gemaakt van bloem, suiker, boter en melk en worden meestal gebakken in de oven. Er zijn verschillende varianten, zoals plain scones, fruit scones en cheese scones. Plain scones zijn het meest traditioneel en worden geserveerd met clotted cream en jam, fruit scones hebben gedroogde vruchten zoals rozijnen en cranberry’s en cheese scones hebben kaas als ingrediënt.

Scones kunnen worden geserveerd als onderdeel van een high tea, maar zijn ook populair als ontbijt of snack. Ze worden vaak vers gebakken en warm geserveerd, en zijn heerlijk met een kopje thee of koffie.

Hoewel scones traditioneel Brits zijn, zijn ze ook populair in andere delen van de wereld, zoals de Verenigde Staten en Canada. Door hun eenvoudige ingrediënten en snelle bereidingstijd zijn scones een geliefd gebakje dat gemakkelijk thuis gemaakt kan worden.

Een ander lekker recept voor scones, zijn deze blauwe bessenscones met snelle clotted cream. In plaats van de standaard clotted cream en jam, maken we voor dit recept een snelle clotted cream. Daarnaast verwerken we blauwe bessen ín het deeg voor de scones, wat een hele lekkere smaaktoevoeging is. Serveer met verse aardbeien en jam en genieten maar!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via