Deze gevulde eieren met wasabi en sojasaus brengen een pittige en umami-rijke twist aan een klassiek hapje. De romige vulling krijgt een subtiele kick van wasabi, terwijl de sojasaus zorgt voor extra diepte. Afgewerkt met zwarte sesamzaadjes en basilicum voor een smaakvol en verrassend resultaat.
Staat er een paasbrunch op de planning en mag jij hem dit jaar organiseren? Dan is er één gerecht onmisbaar: gevulde eitjes! Eieren zijn sowieso onmisbaar tijdens Pasen en met deze hapjes geef je er een verrassende twist aan. Je kan kiezen voor het klassieke gevulde eitje met mayonaise, kerriepoeder, dijonmosterd en tuinkers, maar je kan ook gaan voor een nieuwe variant. Kies bijvoorbeeld voor een gevuld eitje met een crème van wasabi, mayonaise en sojasaus. De eitjes toppen we af met zwarte sesamzaadjes en basilicum. Klinkt als een gekke combinatie, maar het geeft een rijke umami smaak. Om in de Aziatische sferen te blijven, kan je naast dit gevuld eitje ook deze Aziatische gevulde eieren maken. Zo maken we de eitjes compleet met wat srirachasaus, sojasaus, gember, chilipoeder, zwarte sesamzaadjes en Mitsuba Sriracha Peanut crunch. Verrassend lekker!
Ook lekker om te maken: een gevuld eitje met avocado en limoen. Dit borrelhapje is romig, fris en vol van smaak. De avocado zorgt voor een romige touch aan het eitje, terwijl de limoen een zuurtje afgeeft. Hierdoor is het borrelhapje in perfecte balans! En wist je dat je een gevuld eitje ook kan verwerken in een smeerbare salade en er een lunch recept mee kan maken? Dat bewijst dit recept voor een sandwich met gevuld eitje salade maar weer.
Deze vegetarische recepten laten zien dat je voor de borrel helemaal geen vlees of vis nodig hebt. Door lekkere kruiden en specerijen toe te voegen, maak je in een handomdraai een smaakvol hapje voor bij de borrel!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment