Een lekkernij die niet mag ontbreken tijdens een brunch is de scone: een klein broodje dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Traditioneel worden scones met clotted cream geserveerd, een ingedikte room van koemelk. In dit recept maken wij een snelle clotted cream. Lekker in combinatie met de blauwe bessenscones.
Scones zijn perfect voor een paasbrunch omdat ze gemakkelijk te maken zijn en een geweldige manier zijn om je gasten iets zoets te bieden. Je kunt ze van tevoren bereiden en ze warm serveren met clotted cream en jam. Of je kunt ze koud serveren met boter en een lekkere zoete jam. Serveer bijvoorbeeld deze blauwe bessenscones met clotted cream met wat verse aardbeien en een zoete aardbeienjam.
Traditionele scones zijn gemaakt van bloem, suiker, boter en melk. Maar er zijn ook veel variaties mogelijk, zoals scones met rozijnen, chocolade, blauwe bessen of kaas.
Het bereiden van scones is vrij eenvoudig en kost niet veel tijd. Je mengt de droge ingrediënten, voegt de boter toe en kneedt het tot een kruimelig mengsel. Dan voeg je de melk toe en kneed je het tot een deeg. Vervolgens rol je het deeg uit, snijd je het in stukken en bak je het in de oven. Wat wel meer tijd kost om te maken, is de clotted cream die wordt geserveerd bij scones. Clotted cream maak je door room te verwarmen en vervolgens langzaam af te laten koelen. Dit proces duurt enkele uren, maar in dit recept maken we een snelle variant met wat andere ingrediënten. Wel zo makkelijk en zo kun je nog meer paasrecepten maken voor de paasbrunch!
Wil je naast deze scones nog meer lekkere gerechten op tafel zetten tijdens de paasbrunch? Maak dan deze verrukkelijke flammkuchen met beenham en vijgen. Deze Duitse pizzavariant is heerlijk als lichte maaltijd en dus perfect om te serveren naast andere paasgerechten. Of ga voor deze sinaasappeltiramisu. De frisse sinaasappel gaat perfect samen met de romige mascarpone. Leuk om te serveren in een klein glaasje en te decoreren met chocolade eitjes.
Clotted cream is ook wel ingedikte room van koemelk. Veel mensen denken dat het hetzelfde is als slagroom, maar slagroom is veel dunner. Vaak wordt er bij het maken van clotted cream wel slagroom aan toegevoegd.
Zodra je clotted cream hebt ingevroren kun je het na ontdooien nog circa 2 weken bewaren in de koelkast. Wil je clotted cream bewaren die niet uit de vriezer komt? Dan kun je het maximaal één week in de koelkast bewaren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment