Gevuld Eitje Met 'nduja1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gevuld eitje met ‘nduja

Gevulde eieren met ‘nduja zijn een pittige twist op de klassieke deviled eggs. De romige vulling krijgt een smaakboost door de licht pikante ‘nduja. Perfect als borrelhapje of feestelijke amuse. Makkelijk te maken en vol smaak!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Gevuld eitje met ‘nduja

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de eieren in 8-10 min. hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
2
Halveer de eieren en haal de eidooiers eruit. Meng de eidooiers met de mayonaise, ’nduja, peper en zout tot een gladde vulling.
3
Schep of spuit de vulling terug in de eiwitten. Hak de bieslook fijn. Garneer de eieren met wat bieslook en serveer direct.

Wat is ‘nduja en wat kan je ermee maken?

Heb jij al eens van ‘nduja gehoord? Dit is een smeerbare worst uit het zonnige Zuid-Italiaanse Calabrië. Het woord is afgeleid van het Franse woord ‘andouille’, wat worst betekent. Deze delicatesse is heerlijk om in tal van gerechten te maken. De worst geeft een pittige touch aan je gerecht, welke komt door de zongedroogde rode pepers die in ‘nduja zitten. Verder wordt de worst gemaakt van gemalen varkensvlees, zout en vet. Meer heb je niet nodig om iets smakelijks te creëeren!

Deze pittige worst is goed smeerbaar en wordt dan ook traditioneel geserveerd op een stukje stokbrood of bij een blokje kaas. Maar je kan zoveel meer met ‘nduja! Verwerk het eens in een pasta recept voor een spicy touch, zoals in deze romige pasta met ‘nduja en ricotta. Pittig, smaakvol en romig tegelijkertijd. ‘Nduja is ook heerlijk om te combineren met vis, zoals in dit pittig vispannetje. Zo zitten er inktvis, zalm en Zeeuwse mosselen in het pannetje, en dus ook ‘nduja! Serveer het vispannetje met aardappelpuree als tegenhanger van het wat pittige gerecht.

Ook in combinatie met groenten is ‘nduja erg lekker. Zo is deze gegrilde spitskool met ‘nduja, hot honey en whipped feta zo’n lekker recept dat je eens geprobeerd moet hebben. De kool krijgt een lekkere pittige smaak, terwijl de hot honey weer zorgt voor een balans tussen zoet en pittig. Ook lekker om te maken: orzo met ‘nduja. Dit makkelijke recept zet je al in 15 minuten op tafel en zit boordevol verrassende smaken. Zo zie je maar: ‘nduja kan in tal van gerechten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via