Geroosterde Wortelen Met Citroen Whipped Feta2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Geroosterde wortelen met citroen whipped feta

Geroosterde wortelen met romige citroen whipped feta, granaatappel en pistachenootjes. Simpel, fris, vol smaak én het ziet er geweldig uit door de verschillende kleuren. Perfect als bijgerecht of lichte maaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Geroosterde wortelen met citroen whipped feta

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snijd ze in de lengte doormidden. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olijfolie, peper, zout en paprikapoeder. Rooster ze in de oven gedurende 25-30 min. tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
2
Pers ondertussen het sap uit de citroen en snijd de dille fijn. Maak de citroen whipped feta door de feta, Griekse yoghurt, ½ van het citroensap en ½ van de dille in een keukenmachine of met een staafmixer tot een romige crème te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
3
Hak de pistachenoten grof. Verdeel de whipped feta over een bord, leg de geroosterde wortelen erbovenop en garneer met de granaatappelpitjes, pistachenoten en overige dille. Sprenkel nog wat citroensap over het geheel en serveer direct.

Smaakvolle gerechten met geroosterde groenten

Geroosterde groenten zijn een heerlijke toevoeging aan jouw maaltijd. Verwerk het in een gerecht zoals een heerlijke salade of serveer het als bijgerecht bij een smaakvolle barbecue of jouw avondmaaltijd. Door groenten te roosteren in de oven of op de barbecue komt de natuurlijke zoetheid veel beter tot hun recht. De mogelijkheden zijn eindeloos: courgette, aubergine, paprika, bloemkool en ook pompoen kan je heel goed roosteren. Wij delen een aantal overheerlijke recepten met groenten in de hoofdrol.

Laten we beginnen met bloemkool. Je kan bloemkool in zijn geheel roosteren in de oven, óf ervoor kiezen om het in roosjes te snijden. Een aanrader is deze geroosterde bloemkool met harissa, salsa verde en labneh. Een heerlijk vegetarisch recept dat gegarandeerd bij iedereen in de smaak valt! De labneh, harissa én salsa verde maak je allemaal zelf, wat dit gerecht natuurlijk nog lekkerder maakt. Een andere aanrader met bloemkool is deze couscous met geroosterde bloemkool en ras el hanout. Een heerlijk gerecht met smaken uit het Midden-Oosten. Een heerlijk gerecht voor doordeweeks, want het staat al in 25 minuten op tafel.

Naast bloemkool kan je pompoen ook heel lekker bereiden door het te roosteren. Maak bijvoorbeeld eens deze kikkererwtenpilav met geroosterde pompoen. Heerlijk in combinatie met de gekruide rijst en kikkererwten. Dol op de Italiaanse keuken én op risotto recepten? Ga dan voor deze risotto met geroosterde pompoen en cherrytomaatjes.

Ook lekker: geroosterde aubergine, zoals deze geroosterde aubergine met linzen. Een smaakbommetje én een maaltijd boordevol goede voedingsstoffen! Dat is toch precies waar je naar op zoek bent? Door de aubergines eerst in de oven te roosteren, krijgen ze een heerlijke smaak. Vul ze vervolgens met linzen, tomatentapenade ui en diverse smaakmakers en geniet van een complete, heerlijke maaltijd.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via