Gevuld Eitje Met Gerookte Zalm Mousse1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gevuld eitje met gerookte zalmmousse

Deze gevulde eieren met gerookte zalmmousse zijn een verfijnde twist op het klassieke hapje. De romige vulling met zachte zalmsmaak en frisse dille zorgt voor een heerlijke balans. Perfect als feestelijke snack of borrelhapje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Gevuld eitje met gerookte zalmmousse

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de eieren in 8-10 min. hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
2
Halveer de eieren en schep de dooiers eruit. Pureer de eidooiers met de mayonaise, gerookte zalm en een snufje peper en zout tot een gladde mousse met een staafmixer.
3
Schep of spuit de vulling terug in de eiwitten. Hak de dille grof. Garneer de eieren met wat dille en serveer direct.

Heerlijke borrelhapjes met een romige mousse!

Klinkt wellicht wat gek, maar een borrelhapje met een zachte mousse vulling is heerlijk! Dat bewijst onder andere dit gevuld eitje met gerookte zalmmousse. De zachte zalmsmaak van de zelfgemaakte mousse en frisse dille zorgen voor een verrassende balans met het gekookte ei. Lekker om te serveren voor bij de paasbrunch of -borrel, maar ook voor een vrijdagmiddagborrel met vrienden, familie of collega’s. Een onwijs lekker recept dat je wilt proberen!

Deze gevulde eieren met vismousse van gerookte zalm, frisse dille én viseitjes zijn ook heerlijk om te maken voor de borrel. Het recept geeft een twist aan de klassieke gevulde eieren en geeft een luxe touch aan je borrel dankzij de toevoeging van viseitjes. Wil je echt uitpakken omdat je iets te vieren hebt? Kies dan voor echte kaviaar in plaats van viseitjes.

Naast een vismousse kan je ook kiezen voor een avocadomousse. Zo maken we blini’s met gerookte zalm en zelfgemaakte avocadomousse. Dit makkelijke recept kost je maar 15 minuten van je tijd en het is het perfecte hapje voor feestelijke gelegenheden. De luchtige mini pannenkoekjes toppen we af met een toefje kruidenroomkaas, romige avocadomousse en frisse dille. Daarbovenop komt de gerookte zalm, wat zorgt voor een perfecte smaakcombinatie! Avocadomousse is ook heerlijk in deze mini kaascups met furikake. Dit spetterende borrelhapje is leuk om te serveren als onderdeel van een borrelplank. Maak de plank bijvoorbeeld compleet met jalapeño pepers, vitello tonnato rolletjes, kaas met truffel, brood, crackers en druiven, romige pompoen hummus en een cranberry chutney. Een goedgevulde borrelplank is onmisbaar bij een gezellige borrel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via