Print opties

Sluiten

Scones met mascarpone en mangojam

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Pers de citroen uit. Breng de mango stukjes met de rietsuiker en het citroensap aan de kook in een steelpan. Laat 5 min. koken en laat afkoelen. Prak met een vork tot een grove jam.
2
Snijd ondertussen de koude boter in blokjes. Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en het zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
3
Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
4
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
5
Roer ondertussen de mascarpone los. Serveer de scones met de mascarpone en zelfgemaakte mangojam.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.