Sinaasappeltiramisu
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Sinaasappeltiramisu

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Rasp de schil van 2 sinaasappels. Schil 4 sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Pers de resten uit en vang het sap op. Pers de andere twee sinaasappels uit en voeg toe aan de rest van het sap. Je hebt voor het recept 200 ml sap nodig. Pers de citroen uit.
2
Breng 150 ml van het sap samen met de rozemarijntakjes, citroensap en 80 g suiker aan de kook in een steelpan. Laat 10 minuten koken en laat afkoelen. Zeef de siroop.
3
Klop de slagroom met 60 g suiker stijf in een kom. Roer de mascarpone los met de yoghurt en de sinaasappelrasp en meng voorzichtig met de slagroom.
4
Meng 50 ml sinaasappelsap met de sinaasappelmarmelade in een steelpannetje op laag vuur, tot de marmelade een beetje oplost. Laat afkoelen.
5
Leg een laag lange vingers in een schaal van zo’n 20 bij 30 cm en giet er wat siroop overheen. Verdeel de helft van het roommengsel en de sinaasappelpartjes eroverheen. Leg een tweede laag lange vingers op de room, giet er wat siroop over en verdeel de rest van de room erover. Maak af met een dun laagje sinaasappelmarmelade en eventueel paaseitjes. Laat opstijven in de koelkast.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Cuisine
Italiaans
Soort
Desserts
Pasen
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via