Met de aardappelpuree van Aviko Mashed Potato staat deze snelle andijviestamppot binnen een kwartiertje op tafel! De leuke twist in dit recept is de combinatie van de aardappelpuree met Fine Herbs en komijnekaas. Grappig weetje is dat alle Leidse kaas komijnekaas is. Maar niet alle komijnekaas Leids.
Bekijk de experience voor meer recepten met Mashed Potato of de sharing plank van Eatertainer en food- en lifestyle coach Stella.
Tip: Houd je van jus bij de stamppot? Haal dan de spekjes uit de koekenpan en voeg vervolgens een klein laagje water toe aan het braadvet. Bind het vervolgens met bloem: 1 eetlepel per eetlepel braadvet en roer dit goed door met een garde. Voeg bouillon toe tot de gewenste dikte is bereikt.
Er zijn verschillende soorten vlees die goed passen bij andijviestamppot. Denk aan rookworst, speklapjes, gehaktbal of braadworst.
Andijviestamppot is een gerecht dat je maximaal 2 dagen in de koelkast kunt bewaren. Het is belangrijk om de stamppot zo snel mogelijk na bereiding in de koelkast te zetten. Zorg ervoor dat de stamppot volledig is afgekoeld voordat je het in de koelkast zet. Als je de stamppot langer wilt bewaren, dan kun je het invriezen. Andijviestamppot kan ongeveer 3 maanden worden bewaard in de vriezer.
Andijviestamppot heeft een milde smaak en wordt meestal op smaak gebracht met zout, peper en nootmuskaat. Daarnaast kunnen er ook nog andere kruiden en specerijen worden gebruikt om extra smaak toe te voegen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment