In samenwerking met:
Snelle Andijviestamppot Met Spekjes En Komijnekaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees

Snelle andijviestamppot met spekjes en komijnekaas

Met de aardappelpuree van Aviko Mashed Potato staat deze snelle andijviestamppot binnen een kwartiertje op tafel! De leuke twist in dit recept is de combinatie van de aardappelpuree met Fine Herbs en komijnekaas. Grappig weetje is dat alle Leidse kaas komijnekaas is. Maar niet alle komijnekaas Leids.
Bekijk de experience voor meer recepten met Mashed Potato of de sharing plank van Eatertainer en food- en lifestyle coach Stella.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept snelle andijviestamppot met spekjes en komijnekaas

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de aardappelpuree volgens aanwijzingen op de verpakking. Gebruik hiervoor een grote pan.
2
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan 5 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en bak de spekreepjes nog 5 min. tot deze krokant zijn.
3
Snijd ondertussen de komijnekaas in kleine blokjes van een halve cm. Roer de andijvie, samen met de mosterd door de aardappelpuree.
4
Verdeel de aardappelpuree over de borden en garneer met de spekjes en blokjes kaas.

Tip: Houd je van jus bij de stamppot? Haal dan de spekjes uit de koekenpan en voeg vervolgens een klein laagje water toe aan het braadvet. Bind het vervolgens met bloem: 1 eetlepel per eetlepel braadvet en roer dit goed door met een garde. Voeg bouillon toe tot de gewenste dikte is bereikt.

Welk vlees past bij andijviestamppot?

Er zijn verschillende soorten vlees die goed passen bij andijviestamppot. Denk aan rookworst, speklapjes, gehaktbal of braadworst.

Hoe lang kun je andijviestamppot bewaren?

Andijviestamppot is een gerecht dat je maximaal 2 dagen in de koelkast kunt bewaren. Het is belangrijk om de stamppot zo snel mogelijk na bereiding in de koelkast te zetten. Zorg ervoor dat de stamppot volledig is afgekoeld voordat je het in de koelkast zet. Als je de stamppot langer wilt bewaren, dan kun je het invriezen. Andijviestamppot kan ongeveer 3 maanden worden bewaard in de vriezer.

Welke kruiden horen er in andijviestamppot?

Andijviestamppot heeft een milde smaak en wordt meestal op smaak gebracht met zout, peper en nootmuskaat. Daarnaast kunnen er ook nog andere kruiden en specerijen worden gebruikt om extra smaak toe te voegen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Balans
Soort
Aardappel
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via