Spaghetti Met Zeekraal En Mosselen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Spaghetti met zeekraal en mosselen

Deze spaghetti met zeekraal en mosselen zet je in een mum van tijd op tafel. De zilte smaak van de zeekraal combineert perfect met mosselen. Bovendien is zeekraal een goede bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Een gezonde smaakmaker met een heerlijke bite!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept spaghetti met zeekraal en mosselen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Spoel de mosselen af met koud water en haal de mosselen met een kapotte schelp eruit. Breng de mosselen aan de kook in een grote pan met water. Kook ze in ongeveer 8 min. gaar met de deksel op de pan totdat ze open gaan staan. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
2
Verwijder de mosselen die nog dicht zitten en haal de overige mosselen uit de schelp. Houd een aantal mosselen in de schelp apart ter garnering.
3
Snipper de ui en halveer de cherrytomaten. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 à 3 min. en voeg de spaghetti, mosselen en cherrytomaten toe. Roer even om en breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd de citroen in partjes. Verwijder eventuele verharde delen aan de onderkant van de zeekraal en meng door de pasta.
5
Verdeel de pasta over 2 (diepe) borden. Garneer met de apart gehouden mosselen in de schelp en een partje citroen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Pasta
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via