Print opties

Sluiten

Spaghetti met zeekraal en mosselen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Spoel de mosselen af met koud water en haal de mosselen met een kapotte schelp eruit. Breng de mosselen aan de kook in een grote pan met water. Kook ze in ongeveer 8 min. gaar met de deksel op de pan totdat ze open gaan staan. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
2
Verwijder de mosselen die nog dicht zitten en haal de overige mosselen uit de schelp. Houd een aantal mosselen in de schelp apart ter garnering.
3
Snipper de ui en halveer de cherrytomaten. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 à 3 min. en voeg de spaghetti, mosselen en cherrytomaten toe. Roer even om en breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd de citroen in partjes. Verwijder eventuele verharde delen aan de onderkant van de zeekraal en meng door de pasta.
5
Verdeel de pasta over 2 (diepe) borden. Garneer met de apart gehouden mosselen in de schelp en een partje citroen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.