Spitskoolnestjes met gebakken ei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Spitskoolnestjes met gebakken ei

In China is spitskool enorm populair. Je zal het dan ook vaak tegenkomen in een Chinees gerecht. In dit recept verwerken we spitskool als spitskoolnestjes met een gebakken ei. Een ontzettend lekkere vegetarische snack die je kunt eten als tussendoortje, maar ook voor de lunch is dit recept met spitskool een goed idee. Bekijk ook de video onder het recept om te zien hoe de spitskoolnestjes gemaakt zijn!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept spitskoolnestjes met gebakken ei

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snij de spitskool in dunne reepjes. Meng de helft van de eieren, kerriepoeder, chilivlokken en kruidnagel door de spitskool.
2
Verhit de wokolie in een brede bakpan op laag vuur. Maak nestjes (per 100 gram) van de spitskool in de bakpan en laat hierbij een gat in het midden open. Is de pan niet groot genoeg? Bak ze dan in 2 keer.
3
Bak de spitskool ongeveer 2 minuten en voeg dan per nestje een ei toe, in het gat van de spitskoolnestjes. Laat het ei verder garen met een deksel op de pan.
4
Wanneer het eiwit is gestold kun je de nestjes omdraaien en nog even kort op de andere kant bakken.
5
Neem de nestjes uit de pan, halveer ze en sprenkel de sriracha erover.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Selderij
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via