Liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen hun hart ophalen bij stromboli: een opgerolde pizza afkomstig uit Amerika. Waar bij calzone het pizzadeeg wordt dubbelgeklapt, wordt bij dit pizza recept het deeg van de pizza opgerold. Een gerecht wat zich goed leent om restjes groenten en beleg zoals Parmezaanse kaas, bacon of salami in te verwerken.
Bij stromboli mag je best een beetje speelse wijn inzetten. Niet te serieus en zwaar, maar toch met voldoende tegenspel. De Velarino Sussumanielo lijkt mij de perfecte wijn hierbij. Het zuid Italiaanse druivenras sussumanielo is aan een tweede leven begonnen. 20 jaar bijna uitgestorven, maar nu de op één na populairste druif van Puglia. Stoer, kruidig en warm. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!
Stromboli is opgerold pizzabrood. Je kunt het vullen met wat je zelf lekker vindt, denk aan de restjes die je bijvoorbeeld allemaal nog over hebt.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment