Taco bowl met bloemkoolrijst
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Taco bowl met bloemkoolrijst

Deze snelle taco bowl is perfect voor een drukke doordeweekse dag. Het recept staat niet alleen in 20 minuten op tafel, maar is ook gevuld met voedzame groenten en peulvruchten. De tortilla chips geven de bowl een lekkere crunch en de oude kaas zorgt voor wat pit.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept taco bowl met bloemkoolrijst

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Spoel de kidneybonen af onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de bloemkool in roosjes en maal de bloemkoolroosjes en steeltjes in een keukenmachine fijn tot de korrels de grootte hebben vergelijkbaar met die van rijst.
2
Verwarm een koekenpan. Zet het vuur laag, verwarm de kidneybonen gedurende 2-3 min. en schep de bonen regelmatig om. Was de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snijd in stukjes.
3
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees vervolgens in dunne plakjes.
4
Verhit olie in een koekenpan. Fruit de burrito kruiden 1 min. aan. Voeg de bloemkoolrijst toe en laat 4-5 min. bakken tot deze zachter van structuur wordt. Schep regelmatig om. Roer 2/3 van de kaas erdoor tot deze gesmolten is.
5
Vul kommen met de bloemkoolrijst. Verdeel de kidneybonen, stukjes tomaat, avocado en tortilla chips over de bloemkoolrijst. Garneer met de overige kaas en serveer met zure room.

Tip: Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klare bloemkoolrijst.

Hoe lang kun je een taco bowl bewaren?

Een taco bowl kan je helaas niet lang bewaren. De reden hiervoor is dat de taco’s zacht worden door de overige ingrediënten. Wel kun je alle ingrediënten los bewaren en op het moment dat je het gaat eten er een bowl van maken.

Hoe eet je een taco bowl?

Een taco bowl is een samengesteld gerecht dat bestaat uit verschillende ingrediënten, zoals rijst, bonen, groenten, vlees en salsa. Het wordt vaak geserveerd in een kom en kan gegeten worden met een lepel en vork. Het is gebruikelijk om de ingrediënten door elkaar te mengen voor een optimale smaakbeleving.

Elementa_wijn
Wijntips van Yves

Welke wijn voor Mexicaanse taco bowl: Verdejo

De Mexicaanse keuken kan qua wijn/spijs nog wel eens wat moeilijkheden opleveren. Vettige en pittige elementen maken een goede combi vaak lastig. Ik vind het persoonlijk lekker om juist in de wijn dan een fris element aan te brengen. Mijn tip zou in dit geval dan ook de La Quinta Elementa verdejo Rueda 2020 zijn. Deze mooie, zachte verdejo heeft veel fraicheur, maar krijgt wat dikte door het beetje flesrijping. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via