Taco bowl met bloemkoolrijst
Niveau
Beginner
Tijd
20 min

Taco bowl met bloemkoolrijst

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Spoel de kidneybonen af onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de bloemkool in roosjes en maal de bloemkoolroosjes en steeltjes in een keukenmachine fijn tot de korrels de grootte hebben vergelijkbaar met die van rijst.
2
Verwarm een koekenpan. Zet het vuur laag, verwarm de kidneybonen gedurende 2-3 min. en schep de bonen regelmatig om. Was de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snijd in stukjes.
3
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees vervolgens in dunne plakjes.
4
Verhit olie in een koekenpan. Fruit de burrito kruiden 1 min. aan. Voeg de bloemkoolrijst toe en laat 4-5 min. bakken tot deze zachter van structuur wordt. Schep regelmatig om. Roer 2/3 van de kaas erdoor tot deze gesmolten is.
5
Vul kommen met de bloemkoolrijst. Verdeel de kidneybonen, stukjes tomaat, avocado en tortilla chips over de bloemkoolrijst. Garneer met de overige kaas en serveer met zure room.
Wijntips van Yves

Verdejo

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Mexicaans
Soort
Bowls
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via