Print opties

Sluiten

Taco bowl met bloemkoolrijst

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Spoel de kidneybonen af onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de bloemkool in roosjes en maal de bloemkoolroosjes en steeltjes in een keukenmachine fijn tot de korrels de grootte hebben vergelijkbaar met die van rijst.
2
Verwarm een koekenpan. Zet het vuur laag, verwarm de kidneybonen gedurende 2-3 min. en schep de bonen regelmatig om. Was de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snijd in stukjes.
3
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees vervolgens in dunne plakjes.
4
Verhit olie in een koekenpan. Fruit de burrito kruiden 1 min. aan. Voeg de bloemkoolrijst toe en laat 4-5 min. bakken tot deze zachter van structuur wordt. Schep regelmatig om. Roer 2/3 van de kaas erdoor tot deze gesmolten is.
5
Vul kommen met de bloemkoolrijst. Verdeel de kidneybonen, stukjes tomaat, avocado en tortilla chips over de bloemkoolrijst. Garneer met de overige kaas en serveer met zure room.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.