Tacos Met Rabarber En Yoghurt
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Taco’s met rabarber en yoghurt

Taco’s; je denkt nu waarschijnlijk aan de harde tacoschelpen die je in de supermarkt kunt kopen. Maar wist je dat de originele Mexicaanse taco zacht is en niet makkelijk breekt? Wij gebruiken ze om een heerlijke, zoete taco met rabarber en yoghurt te maken. Oh, en psst… ze zijn heer-lijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Recept taco’s met rabarber en yoghurt

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de rabarberstengel(s) in de lengte door drieën en dan in kleine blokjes van ongeveer 3 mm.
2
Zet een steelpannetje water op en breng dit aan de kook. Blancheer de rabarber voor een paar minuten. Als de rabarber nét uit elkaar begint te vallen giet je deze af.
3
Laat de rabarber goed uitlekken in de zeef, schep over in een kommetje en voeg hier de vanille, aardbeienjam, en basterdsuiker aan toe. Voeg tot slot de fijngesneden rauwe rabarber toe, dit zorgt voor een lekkere crunch. Roer vervolgens het geheel door elkaar.
4
Besmeer de taco’s ieder met een eetlepel Griekse yoghurt. Verdeel hier de aardbeienkwarten overheen. Top de taco’s met het rabarbermengsel en het geroosterde amandelschaafsel. Smullen maar!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?