Spice je tagliatelle op met deze pittige linzen, aubergine en mozzarella variant. Dit gerecht is een avontuur voor je smaakpapillen. Spicy linzen gecombineerd met de aubergine en zachte mozzarella, brengen het gerecht helemaal in balans. Een heerlijk gerecht dat je in slechts 20 minuten op tafel zet.
Je leest het goed, we gaan het hebben over pasta. Hoewel de pasta natuurlijk uit de Italiaanse keuken komt, is hij ook bij ons in Nederland niet meer weg te denken. En dat is ook niet gek! Pasta is er in zoveel verschillende soorten, dat er voor iedereen wel wat tussen zit. Van klassiek tot volkoren en van macaroni tot tagliatelle. Met pasta kan je eindeloos blijven variëren (en dan hebben we het nog niet eens gehad over de saus) en de lekkerste pasta recepten bereiden. Daarom zetten wij een aantal van onze favoriete pasta soorten voor jou op een rijtje:
Met op de eerste plaats: tagliatelle. Onze all-time favourite vanwege zijn veelzijdigheid en textuur. De brede linten zijn een prachtige basis voor jou gerecht. Of ze je nou combineert met een klassieke rode saus, of een andere richting in slaat, tagliatelle zijn altijd een goed idee wat ons betreft!
Op de tweede plaats komt voor ons de farfalle. Misschien vraag je je nu af: “Farfalle, wat is dat?”. Farfalle staat in de volksmond beter bekend onder de naam ‘strikjespasta’. Een unieke soort die je gerecht meteen een speelse uitstraling geeft. Dit maakt farfalle niet alleen populair onder volwassenen, maar ook zeker onder kinderen.
Op de derde plek hebben we de penne geplaatst. Zijn karakteristieke buisvorm is geweldig voor gerechten met dikke sauzen. De ribbels vangen saus op, terwijl de openingen de perfecte verhouding creëren tussen pasta en smaakvolle toppings. Daarnaast is penne wat ons betreft ook een echte topper voor in pastasalades.
Welke pasta eet jij vanavond? Buon appetito!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment