In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tagliatelle met pittige linzen

Spice je tagliatelle op met deze pittige linzen, aubergine en mozzarella variant. Dit gerecht is een avontuur voor je smaakpapillen. Spicy linzen gecombineerd met de aubergine en zachte mozzarella, brengen het gerecht helemaal in balans. Een heerlijk gerecht dat je in slechts 20 minuten op tafel zet.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept tagliatelle met pittige linzen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de aubergine in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit de chilipeper en snijd fijn. Snijd de peterselie grof. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan zonder olie.
2
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang bij het afgieten een kopje pastawater op.
3
Verhit 2/3 van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de aubergine goudbruin. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 10 min. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en zout. Voeg de linzen in kruidige tomatensaus samen met het kopje pastawater toe en roer goed door.
4
Verdeel de pasta over de borden en schep de saus eroverheen. Scheur de mozzarella en verdeel over de pasta. Bestrooi met de pijnboompitten, peterselie en overige olijfolie.

Tagliatelle, macaroni of toch fusilli?

Je leest het goed, we gaan het hebben over pasta. Hoewel de pasta natuurlijk uit de Italiaanse keuken komt, is hij ook bij ons in Nederland niet meer weg te denken. En dat is ook niet gek! Pasta is er in zoveel verschillende soorten, dat er voor iedereen wel wat tussen zit. Van klassiek tot volkoren en van macaroni tot tagliatelle. Met pasta kan je eindeloos blijven variëren (en dan hebben we het nog niet eens gehad over de saus) en de lekkerste pasta recepten bereiden. Daarom zetten wij een aantal van onze favoriete pasta soorten voor jou op een rijtje:

  1. Tagliatelle

Met op de eerste plaats: tagliatelle. Onze all-time favourite vanwege zijn veelzijdigheid en textuur. De brede linten zijn een prachtige basis voor jou gerecht. Of ze je nou combineert met een klassieke rode saus, of een andere richting in slaat, tagliatelle zijn altijd een goed idee wat ons betreft!

  1. Farfalle

Op de tweede plaats komt voor ons de farfalle. Misschien vraag je je nu af: “Farfalle, wat is dat?”. Farfalle staat in de volksmond beter bekend onder de naam ‘strikjespasta’. Een unieke soort die je gerecht meteen een speelse uitstraling geeft. Dit maakt farfalle niet alleen populair onder volwassenen, maar ook zeker onder kinderen.

  1. Penne

Op de derde plek hebben we de penne geplaatst. Zijn karakteristieke buisvorm is geweldig voor gerechten met dikke sauzen. De ribbels vangen saus op, terwijl de openingen de perfecte verhouding creëren tussen pasta en smaakvolle toppings. Daarnaast is penne wat ons betreft ook een echte topper voor in pastasalades.

Welke pasta eet jij vanavond? Buon appetito!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via