In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Tandoori masala curry met geroosterde kip

Ga mee op reis naar India en maak deze tandoori masala curry. De basis voor deze curry bestaat uit yoghurt, diverse kruiden en een heerlijk gegrilde kip. Ideaal voor wanneer je zin hebt in een vullende maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tandoori masala curry met geroosterde kip

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220ºC. Voeg de kip, 2/3 van de zonnebloemolie, ¾ van de yoghurt, 2/3 van de Verstegen World Spice Blend Tandoori Masala en het zout toe aan een kom en meng goed door elkaar. Laat 30 min. marineren.
2
Leg de kip in een braadslee en rooster 30 min. in de voorverwarmde oven.
3
Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Snijd de rode pepers in ringen. Snijd de wortelen in halve manen en de limoen doormidden. Pers de helft van de limoen uit. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken.
4
Voeg de resterende zonnebloemolie toe aan een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de resterende Tandoori Masala, rode peper, wortelen, limoensap, tomaten passata, kookroom, water en de bloemkool toe. Laat 15 min. inkoken. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 min. koken met de deksel op de pan.
5
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
6
Serveer de curry met de rijst, geroosterde kip, koriander, resterende yoghurt en de resterende limoen.

Tip: wil je het gerecht minder pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe zodat het gerecht zachter wordt van smaak.

Alles wat je moet weten over de Indiase keuken

De keuken uit India is wereldwijd beroemd om zijn rijke smaken en aroma’s. De culinaire tradities van India variëren sterk van streek tot streek, maar over het algemeen draait het om het combineren van kruiden en specerijen om heerlijke smaken te creëren.

Een van de meest populaire gerechten uit de Indiase keuken is kip tandoori, dat zijn oorsprong vindt in de noordelijke regio’s van India. Het gerecht bestaat uit gemarineerde kip die wordt bereid in een kleioven, genaamd een tandoor. De marinade bevat vaak yoghurt, knoflook, koriander en een scala aan kruiden, waardoor het gerecht een unieke en pittige smaak krijgt. In dit recept gebruiken we de oven in plaats van de tandoor, zodat het voor iedereen te maken is!

Kruiden zijn een belangrijk onderdeel van de Indiase keuken en worden in vrijwel elk gerecht gebruikt. Enkele van de meest voorkomende kruiden in de Indiase keuken zijn komijn, kurkuma, koriander, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel. Deze kruiden worden vaak in combinatie met elkaar gebruikt om zo de smaken te versterken. Hierdoor zijn de gerechten uit de Indiase keuken ontzettend smaakvol.

De Indiase keuken is veelzijdig en biedt een overvloed aan smaken en gerechten. Naast kip tandoori zijn er veel andere gerechten die de moeite waard zijn om te proberen, zoals curry’s, biryani en samosa’s. Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze vegetarische groenten curry, waar we onder andere pompoen, wortels en aubergine aan toevoegen. Ook fijn: binnen 30 minuten staat dit gerecht op tafel. Heb je niet veel tijd om in de keuken staan, maar wel zin in een verrukkelijk recept? Probeer dan deze makkelijke butter chicken. Extra lekker dankzij de rijke, romige saus. Serveer met wat naanbrood en de maaltijd is compleet!

Tandoori masala curry met geroosterde kip
Tandoori masala curry met geroosterde kip

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via