Verwarm de oven voor op 220ºC. Voeg de kip, 2/3 van de zonnebloemolie, ¾ van de yoghurt, 2/3 van de Verstegen World Spice Blend Tandoori Masala en het zout toe aan een kom en meng goed door elkaar. Laat 30 min. marineren.
2
Leg de kip in een braadslee en rooster 30 min. in de voorverwarmde oven.
3
Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Snijd de rode pepers in ringen. Snijd de wortelen in halve manen en de limoen doormidden. Pers de helft van de limoen uit. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken.
4
Voeg de resterende zonnebloemolie toe aan een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de resterende Tandoori Masala, rode peper, wortelen, limoensap, tomaten passata, kookroom, water en de bloemkool toe. Laat 15 min. inkoken. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 min. koken met de deksel op de pan.
5
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
6
Serveer de curry met de rijst, geroosterde kip, koriander, resterende yoghurt en de resterende limoen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.