Wie houdt er nou niet van een lekkere warme kop tomatensoep? Maak op een koude dag deze goed gevulde tomatensoep met tortelloni. Dankzij de toevoeging van tortelloni gevuld met ricotta en spinazie, tomatenblokjes en spinazie zet je een complete maaltijd op tafel.
Het maken van een soep is hartstikke makkelijk. Met deze tips weet je zeker dat de smaak lekker blijft. Zo is het belangrijk dat de basis van de soep goed moet zijn. Denk aan een gesnipperde ui, teentje knoflook en lekkere kruiden zoals Italiaanse kruiden. Fruit deze van tevoren zachtjes aan, zodat de smaken goed vrijkomen en je de soep vanuit hier verder op kan bouwen. Een andere belangrijke tip is dat je de soep op het vuur laat pruttelen. Wanneer je de soep laat koken, verliest het zijn smaak. Zet het vuur daarom zacht en neem de tijd!
 Kies voor een zelfgemaakte soep
Van maaltijdsoepen tot vegetarische soepen, een kopje soep scoort (bijna) altijd! Soep die je van A tot Z helemaal zelf maakt, is toch wel het lekkerst. De verse groenten snijd je in blokjes en de soepballetjes draai je tot mooie, kleine balletjes en laat je lekker pruttelen op het vuur. De geur van de soep dwarrelt uren door het huis, waardoor je niet kan wachten op een heerlijke, warme kop soep.
Probeer naast deze winterse tomatensoep met tortelloni ook eens deze klassieke tomatensoep met verse tomaten en zelfgemaakte soepballetjes. Ook lekker: de klassieke kippensoep, precies zoals oma hem vroeger maakte. Zo’n ouderwetse kippensoep met kippenvlees en vermicelli. Wil je liever een vullende soep maken? Dan is niet alleen deze tomatensoep, maar ook de currysoep met pangasiusfilet een aanrader. De groenten en vis worden langzaam gegaard in de bouillon en krijgen daardoor nog meer smaak. Maak wat met wat rijst en je hebt een waardevolle maaltijd!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment