Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Winterse tomatensoep met tortelloni

Wie houdt er nou niet van een lekkere warme kop tomatensoep? Maak op een koude dag deze goed gevulde tomatensoep met tortelloni. Dankzij de toevoeging van tortelloni gevuld met ricotta en spinazie, tomatenblokjes en spinazie zet je een complete maaltijd op tafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept winterse tomatensoep met tortelloni

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak grof. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de wortel in blokjes van 1 cm.
2
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en laat 1 min. meebakken.
3
Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Pureer met een staafmixer. Voeg de bleekselderij, wortel en tortelloni toe en kook de soep nog 10 min. op laag vuur.
4
Voeg de laatste 2 min. de spinazie toe en laat slinken. Serveer in een kom.

Simpele tips om je soep nóg lekkerder te maken

Het maken van een soep is hartstikke makkelijk. Met deze tips weet je zeker dat de smaak lekker blijft. Zo is het belangrijk dat de basis van de soep goed moet zijn. Denk aan een gesnipperde ui, teentje knoflook en lekkere kruiden zoals Italiaanse kruiden. Fruit deze van tevoren zachtjes aan, zodat de smaken goed vrijkomen en je de soep vanuit hier verder op kan bouwen. Een andere belangrijke tip is dat je de soep op het vuur laat pruttelen. Wanneer je de soep laat koken, verliest het zijn smaak. Zet het vuur daarom zacht en neem de tijd!

 Kies voor een zelfgemaakte soep

Van maaltijdsoepen tot vegetarische soepen, een kopje soep scoort (bijna) altijd! Soep die je van A tot Z helemaal zelf maakt, is toch wel het lekkerst. De verse groenten snijd je in blokjes en de soepballetjes draai je tot mooie, kleine balletjes en laat je lekker pruttelen op het vuur. De geur van de soep dwarrelt uren door het huis, waardoor je niet kan wachten op een heerlijke, warme kop soep.

Probeer naast deze winterse tomatensoep met tortelloni ook eens deze klassieke tomatensoep met verse tomaten en zelfgemaakte soepballetjes. Ook lekker: de klassieke kippensoep, precies zoals oma hem vroeger maakte. Zo’n ouderwetse kippensoep met kippenvlees en vermicelli. Wil je liever een vullende soep maken? Dan is niet alleen deze tomatensoep, maar ook de currysoep met pangasiusfilet een aanrader. De groenten en vis worden langzaam gegaard in de bouillon en krijgen daardoor nog meer smaak. Maak wat met wat rijst en je hebt een waardevolle maaltijd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via