Zin in een klassieke stamppot maar dan plantaardig? KIKken! Want wij hebben de perfecte vega variant met krokante kikkererwten. Supergezond, en eens iets anders dan normaal. Lekker met verse andijvie en kruimige aardappelen. Een dagje minder vlees eten was nog nooit zo makkelijk. Stampen maar!
Tip: kikkererwten over? Bewaar ze voor in een (lunch)salade de volgende dag.
Op zoek naar een verrassende twist op de klassieke Hollandse stamppot? Probeer dan eens deze heerlijke andijviestamppot met Bonduelle kikkererwten. De kikkererwten zijn van nature rijk aan eiwitten en vezels, waardoor deze stamppot niet alleen lekker is, maar ook nog eens ontzettend voedzaam. En niet te vergeten perfect voor een dagje minder vlees!
De toevoeging van kikkererwten geeft deze klassieke stamppot niet alleen een lekkere bite, maar ook een verrassende twist op de klassieke variant. Het is een geweldige manier om het aandeel groenten in je maaltijd te verhogen, terwijl je tegelijkertijd een vegetarische eiwitbron toevoegt. De kikkererwten zijn goed toepasbaar in veel verschillende recepten, niet alleen de Hollandse klassiekers, maar ook de wereldse gerechten waardoor ze veelzijdig zijn in verschillende wereldkeukens.
Een ander voordeel van deze heerlijke stamppot is dat hij gemakkelijk te maken is. Door Bonduelle kikkererwten uit blik te gebruiken, hoef je de kikkererwten niet van tevoren te koken, wat tijd bespaart. Zo kun je in korte tijd een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel zetten.
Kortom, onze andijviestamppot met Bonduelle kikkererwten is een heerlijk en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te maken is. Verras iedereen aan tafel met deze vega variant.
Wil je graag variëren met kikkererwten en daardoor gemakkelijk veel groenten toevoegen aan je gerechten? Dat kan! Probeer bijvoorbeeld eens de kikkererwtenpilav met geroosterde pompoen. Een heerlijke, kruidige vegetarische pilav. Of ga voor deze krokant gebakken halloumi met kikkererwten. Een snelle en makkelijke maaltijd!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment