In samenwerking met:
Andijviestamppot Met Kik
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Andijviestamppot met kikkererwten

Zin in een klassieke stamppot maar dan plantaardig? KIKken! Want wij hebben de perfecte vega variant met krokante kikkererwten. Supergezond, en eens iets anders dan normaal. Lekker met verse andijvie en kruimige aardappelen. Een dagje minder vlees eten was nog nooit zo makkelijk. Stampen maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept andijviestamppot met kikkererwten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Pel en snipper de ui.
2
Spoel de kikkererwten in een zeef af en dep ze voorzichtig droog. Verwijder de losse velletjes niet want deze bakken juist extra krokant.
3
Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de kikkererwten in 8 tot 10 min. bruin en krokant. Verwarm ondertussen de melk. Schep het paprikapoeder door de kikkererwten en breng goed op smaak met zout.
4
Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk tot een smeuïge puree. Schep er in porties de andijvie en de gesnipperde ui door. Breng op smaak met peper.
5
Verdeel de andijviestamppot over 4 borden en verdeel er de krokant gebakken kikkererwten over.

Tip: kikkererwten over? Bewaar ze voor in een (lunch)salade de volgende dag.

Andijviestamppot met een twist

Op zoek naar een verrassende twist op de klassieke Hollandse stamppot? Probeer dan eens deze heerlijke andijviestamppot met Bonduelle kikkererwten. De kikkererwten zijn van nature rijk aan eiwitten en vezels, waardoor deze stamppot niet alleen lekker is, maar ook nog eens ontzettend voedzaam. En niet te vergeten perfect voor een dagje minder vlees!

De toevoeging van kikkererwten geeft deze klassieke stamppot niet alleen een lekkere bite, maar ook een verrassende twist op de klassieke variant. Het is een geweldige manier om het aandeel groenten in je maaltijd te verhogen, terwijl je tegelijkertijd een vegetarische eiwitbron toevoegt. De kikkererwten zijn goed toepasbaar in veel verschillende recepten, niet alleen de Hollandse klassiekers, maar ook de wereldse gerechten waardoor ze veelzijdig zijn in verschillende wereldkeukens.

Een ander voordeel van deze heerlijke stamppot is dat hij gemakkelijk te maken is. Door Bonduelle kikkererwten uit blik te gebruiken, hoef je de kikkererwten niet van tevoren te koken, wat tijd bespaart. Zo kun je in korte tijd een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel zetten.

Kortom, onze andijviestamppot met Bonduelle kikkererwten is een heerlijk en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te maken is. Verras iedereen aan tafel met deze vega variant.

Meer recepten met kikkererwten

Wil je graag variëren met kikkererwten en daardoor gemakkelijk veel groenten toevoegen aan je gerechten? Dat kan! Probeer bijvoorbeeld eens de kikkererwtenpilav met geroosterde pompoen. Een heerlijke, kruidige vegetarische pilav. Of ga voor deze krokant gebakken halloumi met kikkererwten. Een snelle en makkelijke maaltijd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?