In samenwerking met:
Turks brood met pittig gehakt, gegrilde courgette en harissamayo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Turks brood met pittig gehakt, gegrilde courgette en harissamayo

Zin in een lekkere lunch? Trakteer jezelf dan op een sandwich van Turks brood. Heerlijk door het pittige gehakt, gegrilde courgette en romige harissamayo.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept turks brood met pittig gehakt, gegrilde courgette en harissamayo

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit ½ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg ⅔ van de harissa, de tomatenpuree en komijn toe en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2
Bak het Turks brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af in de oven. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd de courgettes in schuine plakken van een ½ cm. Meng met de overige olie en gril (evt. in delen) 4-5 min. Keer halverwege.
3
Meng de rest van de harissa met de mayonaise. Snijd het brood in de lengte doormidden en bestrijk 1 helft met de harrissamayo. Verdeel het gehakt erover en beleg met de blaadjes sla en de courgette. Leg de andere helft erop, druk een beetje aan en snijd het brood in 8 punten.

Tip: wil je de sandwich vegetarisch maken? Vervang het gehakt door vegan rulstukjes.

Bereidingstip: je kunt het pittige gehakt en de gegrilde courgette 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in aparte bakjes in de koelkast.

Heerlijk brood uit Turkije

Turks brood is een heerlijk en veelzijdig brood dat zijn oorsprong vindt in de rijke culinaire tradities van Turkije. Met zijn zachte textuur en kenmerkende ovale vorm heeft Turks brood wereldwijd populariteit gewonnen als een favoriete keuze voor verschillende maaltijden. Een opvallend kenmerk van Turks brood is de luchtige structuur en de knapperige korst. Gemaakt van hoogwaardig tarwebloem, water, gist, zout en soms een vleugje olijfolie, wordt het deeg zorgvuldig gekneed en vervolgens gebakken tot perfectie in een hete oven. Het resultaat is een brood met een lichte kruim en een smaakvolle korst, dat zowel solo als bij diverse gerechten kan worden genoten.

Het wordt gebruikt als basis voor populaire gerechten zoals dürüm kebab, waar het brood wordt gevuld met gegrild vlees, verse groenten en smakelijke sauzen. Daarnaast is het ook geliefd als een dipbroodje bij hummus, tzatziki of olijfolie gemengd met kruiden. Verder kan je nog meer met Turks brood dan je denkt. Wat dacht je van Turks brood met kipshoarma voor het diner, of een heerlijk en budgetproof gevuld Turks brood, waarbij we het brood vullen met ingrediënten als paprika, maïs, halloumi en veldsla? Of je het nu vers haalt bij de lokale bakker of zelf thuis bakt, Turks brood is een smaakvolle toevoeging aan elk soort gerecht!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via