Print opties

Sluiten

Turks brood met pittig gehakt, gegrilde courgette en harissamayo

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit ½ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg ⅔ van de harissa, de tomatenpuree en komijn toe en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2
Bak het Turks brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af in de oven. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd de courgettes in schuine plakken van een ½ cm. Meng met de overige olie en gril (evt. in delen) 4-5 min. Keer halverwege.
3
Meng de rest van de harissa met de mayonaise. Snijd het brood in de lengte doormidden en bestrijk 1 helft met de harrissamayo. Verdeel het gehakt erover en beleg met de blaadjes sla en de courgette. Leg de andere helft erop, druk een beetje aan en snijd het brood in 8 punten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.