In samenwerking met:
Turks Brood Met Kip Shoarma
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat kip
Vrij van vis

Turks brood met kipshoarma

Op zoek naar een smaakvol gerecht uit de Turkse keuken? Maak dit Turks brood met kipshoarma! Het Turks brood is heerlijk knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen, waardoor het de perfecte basis vormt voor de smaakvolle kipshoarma. En door de broccoli krijg je lekker veel groente binnen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept turks brood met kipshoarma

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier 1/3 van de zonnebloemolie overheen. Breng op smaak met peper en zout. Plaats 20 min. in de oven tot de broccoli gaar is.
2
Pel ondertussen de rode ui en snijd in ringen van 1 cm dik. Snijd de tomaat in partjes.
3
Verhit een pan met de helft van de overgebleven zonnebloemolie en bak de kipdijshoarma in 10 min. goudbruin en gaar.
4
Verhit ondertussen een andere pan met de overige zonnebloemolie en bak de rode ui in 5 min. glazig.
5
Leg het Turks brood op een ovenrooster, zet deze na 10 min. bij de broccoli in de oven en bak af volgens de aanwijzing op de verpakking.
6
Snijd het Turks brood doormidden en verdeel hier de helft van de knoflooksaus over. Beleg met de tomaat, kipdijshoarma, rode ui en de broccoli. Verdeel als laatste de overige knoflooksaus over de broodjes.

Tip: bewaar de stronk van de broccoli en vermaal deze tot broccolirijst.

De smaakvolle Turkse keuken

De Turkse keuken is een van de meest gevarieerde en smaakvolle keukens ter wereld. De keuken heeft invloeden van de Balkan, het Midden-Oosten en de mediterrane regio en biedt een breed scala aan gerechten, van hartige vleesgerechten tot lichte en gezonde salades. Naast dit recept van DekaMarkt voor Turks brood met kipshoarma, kent de Turkse keuken nog vele andere lekkere gerechten.

Een van de bekendste gerechten uit de Turkse keuken is de kebab, een gegrild vleesgerecht dat vaak wordt geserveerd met rijst en salade. Er zijn tal van verschillende soorten kebab, waaronder de bekende doner kebab, die wordt gesneden van een groot spit van gegrild vlees. Een ander populair gerecht is pide, een Turkse variant op de pizza, gemaakt van een dunne, knapperige deegbodem en belegd met vlees, kaas en groenten. Probeer ook eens deze Turkse pizza met kebab, ook wel lahmacun genoemd. Het bestaat uit een heerlijk knapperige bodem met gehakt, ui, tomaat en paprika.

De Turkse keuken staat ook bekend om zijn mezze, een reeks kleine hapjes die vaak als voorgerecht worden gegeten. Deze hapjes kunnen bestaan uit gegrilde groenten, hummus, tabouleh en dolma’s, gevulde groenten met rijst en kruiden. Deze mezze borrelplank bestaat uit verschillende dips, brood, falafel, olijven, gegrilde aubergine en tomaatjes. Om je vingers bij af te likken!

Daarnaast zijn er nog tal van andere smaakvolle gerechten te ontdekken in de Turkse keuken, zoals baklava, een zoet gebakje gemaakt van laagjes filodeeg en gevuld met noten en honing, en Turkse thee, een traditionele drank die wordt geserveerd in kleine glaasjes. Al met al biedt de Turkse keuken een scala aan smaken en gerechten die zeker het proberen waard zijn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via