Een Turks brood is lekker luchtig van binnen en het heeft een knapperig korstje aan de bovenkant. Door de luchtigheid kan je het brood makkelijk uithollen en vullen met verschillende ingrediënten. Dit recept voor gevuld Turks brood is ideaal wanneer je niet heel veel tijd hebt om te koken, maar wel zin hebt in een goed vullende vegetarische maaltijd. Je vult het Turkse brood met paprika en mais. De kaas die je eroverheen strooit geeft het gerecht een pittige en ziltige smaak. Heerlijk!
Met haar grote platte, ronde of ovale vorm is Turks brood een opvallende broodsoort. De korst is knapperig en goudbruin, doordat het op een hoge temperatuur wordt gebakken in de oven. Turks brood moet lang rijzen, waardoor het brood veel smaak en aroma heeft. Daarnaast is het brood erg luchtig. Daardoor is het prettig om te eten. Maar let op: Turks brood droogt snel uit door deze luchtigheid. Daarom raden we je aan om een vers Turks brood op de dag van aankoop te gebruiken. Zo blijft het brood lekker van smaak.
Wat ons betreft mag Turks brood vaker op tafel staan. Je kan het brood namelijk bij zóveel verschillende gerechten serveren. Zo is Turks brood heerlijk om in allerlei smeersels te dippen. Bijvoorbeeld in deze labneh met gegrilde groente of baba ganoush met dukka en granaatappel. Maar ook bij een kom soep is Turks brood prima te serveren. En Turks brood is ook héél goed te gebruiken als…pizza! Door de ronde vorm van het brood wordt het dan ook vaak vergeleken met een pizza. Super veelzijdig dus! Haal bij je eerstvolgende borrelplank of pizza-avond dus eens een Turks brood in huis. Het zal je aangenaam verrassen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment