Gevuld Turks brood
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevuld Turks brood

Een Turks brood is lekker luchtig van binnen en het heeft een knapperig korstje aan de bovenkant. Door de luchtigheid kan je het brood makkelijk uithollen en vullen met verschillende ingrediënten. Dit recept voor gevuld Turks brood is ideaal wanneer je niet heel veel tijd hebt om te koken, maar wel zin hebt in een goed vullende maaltijd. Je vult het Turkse brood met paprika en mais. De kaas die je eroverheen strooit geeft het gerecht een pittige en ziltige smaak. Heerlijk!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gevuld turks brood

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Hol het Turkse brood voor de helft uit en houd daarbij 2 cm van de randen vrij.
2
Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd in reepjes en snijd deze nog eens door midden.
3
Verhit ¼ van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paprika in 10 min. totdat deze zacht wordt.
4
Laat de maiskorrels uitlekken in een vergiet en spoel nogmaals met koud water.
5
Meng de olie met peper en komijn. Bestrijk het brood aan de binnenkant met het oliemengsel.
6
Verdeel de paprika en de maïskorrels over het brood.
7
Rasp de halloumi en verdeel deze samen met de geraspte kaas over de groenten.
8
Bak in 10 min. in de oven. Garneer daarna met blaadjes munt en bestrooi naar smaak met nog wat peper.
9
Serveer met de veldsla.

Turks brood

Met haar grote platte, ronde of ovale vorm is Turks brood een opvallende broodsoort. De korst is knapperig en goudbruin, doordat het op een hoge temperatuur wordt gebakken in de oven. Turks brood moet lang rijzen, waardoor het brood veel smaak en aroma heeft. Daarnaast is het brood erg luchtig. Daardoor is het prettig om te eten. Maar let op: Turks brood droogt snel uit door deze luchtigheid. Daarom raden we je aan om een vers Turks brood op de dag van aankoop te gebruiken. Zo blijft het brood lekker van smaak.

Turks brood op het menu

Wat ons betreft mag Turks brood vaker op tafel staan. Je kan het brood namelijk bij zóveel verschillende gerechten serveren. Zo is Turks brood heerlijk om in allerlei smeersels te dippen. Bijvoorbeeld in deze labneh met gegrilde groente of baba ganoush met dukka en granaatappel. Maar ook bij een kom soep is Turks brood prima te serveren. En Turks brood is ook héél goed te gebruiken als…pizza! Door de ronde vorm van het brood wordt het dan ook vaak vergeleken met een pizza. Super veelzijdig dus! Haal bij je eerstvolgende borrelplank of pizza-avond dus eens een Turks brood in huis. Het zal je aangenaam verrassen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via