Turkse gebakken eieren worden geserveerd op platbrood, met als basis een frisse yoghurtsaus met daarop een pittige botersaus gemaakt met chilivlokken of peper. Deze variant is een leuke twist op het klassieke gerecht, want wij gebruiken harissa.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept turkse gebakken eieren
Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Rasp de citroen en pers uit. Meng in een kom de Griekse yoghurt met het citroensap en pers de teentjes knoflook boven de kom uit. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
2
Maal de zongedroogde tomaten en ½ van de harissa met een staafmixer tot een gladde spread.
3
Besmeer de broden met de knoflookyoghurt en smeer de harissaspread over de yoghurt.
4
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de eieren 4 à 6 min. Zorg ervoor dat de eidooiers heel blijven en niet helemaal gestold zijn. Haal de eieren voorzichtig uit de pan en leg op de platbroden. Bestrooi met peper en zout.
5
Smelt voor de pittige botersaus de boter samen met de overgebleven harissa in een steelpannetje. Laat de gesmolten boter 1 min. zachtjes bruisen en haal de pan vervolgens van het vuur. Schenk de botersaus over de eieren.
6
Hak de dille fijn. Garneer de eieren met blaadjes spinazie, citroenrasp en dille.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment