Rasp de citroen en pers uit. Meng in een kom de Griekse yoghurt met het citroensap en pers de teentjes knoflook boven de kom uit. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
2
Maal de zongedroogde tomaten en ½ van de harissa met een staafmixer tot een gladde spread.
3
Besmeer de broden met de knoflookyoghurt en smeer de harissaspread over de yoghurt.
4
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de eieren 4 à 6 min. Zorg ervoor dat de eidooiers heel blijven en niet helemaal gestold zijn. Haal de eieren voorzichtig uit de pan en leg op de platbroden. Bestrooi met peper en zout.
5
Smelt voor de pittige botersaus de boter samen met de overgebleven harissa in een steelpannetje. Laat de gesmolten boter 1 min. zachtjes bruisen en haal de pan vervolgens van het vuur. Schenk de botersaus over de eieren.
6
Hak de dille fijn. Garneer de eieren met blaadjes spinazie, citroenrasp en dille.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.