Luxe op z’n best: brioche met gerookte zalm, een perfect gepocheerd ei en Hollandaise mousse. Dit klassieke brunch gerecht is zacht, rijk en vol smaak. De combinatie van het brioche brood, gerookte zalm en Hollandaise mousse maakt het ideaal voor een speciaal ontbijt.
Heb jij al eens geprobeerd gepocheerd ei te maken? Een gepocheerd ei is een ei dat zonder eierschaal wordt gekookt door middel van pocheren. Het klinkt moeilijk, maar wanneer je genoeg oefent, is het ontzettend makkelijk en een lekkere manier om een zachtig, romig eitje te maken. Je pocheert een ei door water in een pan aan de kook te brengen. Het ei breek je in een kommetje en laat je voorzichtig in het water zakken. Vervolgens laat je het ei in 3-4 min. koken, afhankelijk van hoe zacht je de eidooier wilt en daarna haal je het ei met een schuimspaan uit het water. Laat het even uitlekken en daarna kan je je gepocheerd eitje eten!
Gepocheerd ei wordt vaak geserveerd als onderdeel van een lunch recept. Een klassieker is de eggs benedict met gerookte zalm en een klassieke Hollandaise saus. Je kan er ook een draai aangeven door bijvoorbeeld eggs benedict te serveren op kaiserbroodjes met avocado en krokant spek. De Hollandaise saus mag ook in dit recept niet ontbreken! Ook lekker: getoast briochebrood met gepocheerd ei. Het briochebrood brengen we in dit recept op smaak met uien- en knoflookpoeder en toppen we af met frisse veldsla, knapperig ontbijtspek en een zacht gepocheerd eitje. De brioche met geflambeerde gerookte zalm, gepocheerd eitje en romige Hollandaise mousse is ook zeker aan te raden voor wanneer je in het weekend wilt uitpakken.
Niet alleen voor de lunch, maar ook als voorgerecht of als recept voor het avondeten kan je gepocheerd ei maken. Zo is deze truffelpasta met gepocheerd ei heerlijk om te serveren als een voor- of tussengerecht. Verrassend, vol smaak en helemaal niet moeilijk om te maken! Deze spinaziesoep met gepocheerd ei en romige Griekse yoghurt is perfect als lichte avondmaaltijd wanneer je zin hebt in een fris soepje.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment