Brioche Met Gepocheerd Ei, Gerookte Zalm En Hollandaise Mousse2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Brioche met zalm, gepocheerd ei en Hollandaise mousse

Luxe op z’n best: brioche met gerookte zalm, een perfect gepocheerd ei en Hollandaise mousse. Dit klassieke brunch gerecht is zacht, rijk en vol smaak. De combinatie van het brioche brood, gerookte zalm en Hollandaise mousse maakt het ideaal voor een speciaal ontbijt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Brioche met zalm, gepocheerd ei en Hollandaise mousse

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 50min
Kookmodus
1
Smelt de ongezouten roomboter op laag vuur. Klop ondertussen de eidooier met het citroensap au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water tot het mengsel licht en romig wordt. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Giet al kloppend langzaam de gesmolten boter erbij tot een dikke, gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Laat helemaal afkoelen.
2
Klop de slagroom samen met de slagroomversteviger lobbig. Schenk de afgekoelde Hollandaise saus bij de slagroom en meng met elkaar zonder volume te verliezen. Schep in een spuitzak met spuitmondje en zet voor 1 uur in de koelkast.
3
Rooster ondertussen de sneetjes briochebrood goudbruin broodrooster of pan.
4
Breng een pan water aan de kook. Zet het vuur laag zodat het water net onder het kookpunt blijft. Breek een ei in een kommetje. Laat het ei voorzichtig in het water glijden en pocheer het ei 3–4 min. tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht. Haal eruit met een schuimspaan en laat uitlekken. Herhaal met het overige ei.
5
Verdeel de geroosterde brioche over de borden, gevolgd door de gerookte zalm. Top af met een gepocheerd ei en spuit de Hollandaise mousse eroverheen. Hak de bieslook grof en garneer over de Hollandaise mousse. Serveer direct.

Altijd goed en lekker: gepocheerd ei

Heb jij al eens geprobeerd gepocheerd ei te maken? Een gepocheerd ei is een ei dat zonder eierschaal wordt gekookt door middel van pocheren. Het klinkt moeilijk, maar wanneer je genoeg oefent, is het ontzettend makkelijk en een lekkere manier om een zachtig, romig eitje te maken. Je pocheert een ei door water in een pan aan de kook te brengen. Het ei breek je in een kommetje en laat je voorzichtig in het water zakken. Vervolgens laat je het ei in 3-4 min. koken, afhankelijk van hoe zacht je de eidooier wilt en daarna haal je het ei met een schuimspaan uit het water. Laat het even uitlekken en daarna kan je je gepocheerd eitje eten!

Gepocheerd ei wordt vaak geserveerd als onderdeel van een lunch recept. Een klassieker is de eggs benedict met gerookte zalm en een klassieke Hollandaise saus. Je kan er ook een draai aangeven door bijvoorbeeld eggs benedict te serveren op kaiserbroodjes met avocado en krokant spek. De Hollandaise saus mag ook in dit recept niet ontbreken! Ook lekker: getoast briochebrood met gepocheerd ei. Het briochebrood brengen we in dit recept op smaak met uien- en knoflookpoeder en toppen we af met frisse veldsla, knapperig ontbijtspek en een zacht gepocheerd eitje. De brioche met geflambeerde gerookte zalm, gepocheerd eitje en romige Hollandaise mousse is ook zeker aan te raden voor wanneer je in het weekend wilt uitpakken.

Niet alleen voor de lunch, maar ook als voorgerecht of als recept voor het avondeten kan je gepocheerd ei maken. Zo is deze truffelpasta met gepocheerd ei heerlijk om te serveren als een voor- of tussengerecht. Verrassend, vol smaak en helemaal niet moeilijk om te maken! Deze spinaziesoep met gepocheerd ei en romige Griekse yoghurt is perfect als lichte avondmaaltijd wanneer je zin hebt in een fris soepje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via