Mix Voor Gyros Volkoren Pita Met Vegetarische Gyros 02 V3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Volkoren pita met vegetarische gyros

Vegetarisch eten saai? Zeker niet! Met dit makkelijke recept laat je aan iedereen zien dat vegetarisch eten onwijs lekker is. Geserveerd in een warm pita. De vegetarische gyros maak je van gemarineerde oesterzwammen, de perfecte vleesvervanger voor gyros. broodje met frisse tzatziki en gegrilde courgette is dit het ideale gerecht voor een gezellige lunch of voor een snelle avondmaaltijd. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Volkoren pita met vegetarische gyros

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in plakjes en scheur de oesterzwammen in repen. Hak de peterselie grof.
2
Marineer de oesterzwammen met de Verstegen Mix voor Gyros, ½ van de peterselie en 2/3 van de olijfolie en zet 10 min. in de koelkast.
3
Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
4
Verhit de overige olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur en gril de courgette 5 min. Draai halverwege om. Verkruimel de feta in grove stukken.
5
Verhit een pan zonder olie of boter op hoog vuur en bak de oesterzwammen in 10 min. goudbruin. Roer dit regelmatig door.
6
Snijd de bovenkant van de pitabroodjes open en verdeel de tzatziki over de pitabroodjes. Beleg met de gegrilde courgette, oesterzwam gyros en feta.
7
Garneer de pitabroodjes met de overige platte peterselie en serveer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via