Print opties

Sluiten

Volkoren pita met vegetarische gyros

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in plakjes en scheur de oesterzwammen in repen. Hak de peterselie grof.
2
Marineer de oesterzwammen met de Verstegen Mix voor Gyros, ½ van de peterselie en 2/3 van de olijfolie en zet 10 min. in de koelkast.
3
Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
4
Verhit de overige olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur en gril de courgette 5 min. Draai halverwege om. Verkruimel de feta in grove stukken.
5
Verhit een pan zonder olie of boter op hoog vuur en bak de oesterzwammen in 10 min. goudbruin. Roer dit regelmatig door.
6
Snijd de bovenkant van de pitabroodjes open en verdeel de tzatziki over de pitabroodjes. Beleg met de gegrilde courgette, oesterzwam gyros en feta.
7
Garneer de pitabroodjes met de overige platte peterselie en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.