Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Favorieten
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Leuke recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Smaak van het leven
Smaak van het leven
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Onze nieuwe videoserie
Inspiratie
Inspiratie
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Home
Alle recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Favorieten
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Leuke recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Smaak van het leven
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Onze nieuwe videoserie
Inspiratie
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Aanmelden
Print opties
Titel
Afbeelding
QRCode
Ingrediënten
Informatie
Instructies
Printen
Sluiten
Volkoren pita met vegetarische gyros
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1 courgette
350 gr oesterzwammen
3 takjes platte peterselie
2 el Verstegen Gyros kruidenmix
3 el olijfolie
8 volkoren pitabroodjes
100 gr feta kaas
150 gr tzatziki
Extra benodigdheden
Grillpan
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in plakjes en scheur de oesterzwammen in repen. Hak de peterselie grof.
2
Marineer de oesterzwammen met de Verstegen Mix voor Gyros, ½ van de peterselie en 2/3 van de olijfolie en zet 10 min. in de koelkast.
3
Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
4
Verhit de overige olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur en gril de courgette 5 min. Draai halverwege om. Verkruimel de feta in grove stukken.
5
Verhit een pan zonder olie of boter op hoog vuur en bak de oesterzwammen in 10 min. goudbruin. Roer dit regelmatig door.
6
Snijd de bovenkant van de pitabroodjes open en verdeel de tzatziki over de pitabroodjes. Beleg met de gegrilde courgette, oesterzwam gyros en feta.
7
Garneer de pitabroodjes met de overige platte peterselie en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.