In samenwerking met:
Yoghurt Pannacotta Sinaasappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Yoghurt panna cotta met sinaasappel

Dit dessert is perfect om een dag van tevoren klaar te maken, dan hoef je het op het moment zelf alleen nog te garneren met het speculaaskruim, de sinaasappelpartjes en de kerststerren en munt. Dat scheelt je een hoop tijd én gedoe tijdens het kerstdiner!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept yoghurt panna cotta met sinaasappel

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Voeg de vegatine toe aan de slagroom en roer door. Verhit een pan met de slagroom, Griekse yoghurt en de honing tot net onder het kookpunt en roer dit regelmatig door. Verdeel over de glazen en zet 45 min. in de koelkast.
2
Hak ondertussen de speculaaskoekjes fijn en ris de blaadjes van de takjes munt.
3
Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes van de sinaasappel tussen de vliesjes uit.
4
Verdeel het speculaaskruim over de panna cotta in een halve cirkel en leg hier de sinaasappelpartjes op. Garneer met de kerststerren en munt.

Tip: maak de panna cotta een dag van tevoren. Dan hoef je na je kerstdiner alleen de toppings erop te leggen.

Panna cotta in verschillende smaken

Panna cotta, een Italiaanse klassieker, betekent letterlijk ‘gekookte room’ en is geliefd om zijn zijdezachte textuur en subtiele smaak. Hoewel de traditionele panna cotta wordt gemaakt met room, suiker, vanille en gelatine, zijn er talloze variaties om mee te experimenteren.

Een populaire versie is chocolade panna cotta. Door gesmolten pure of witte chocolade toe te voegen aan het basisrecept, krijg je een rijke, decadente variant. Combineer met een saus van rood fruit voor een perfect balans tussen zoet en fris. Koffie panna cotta is een ideale keuze voor liefhebbers van een krachtige smaak. Voeg een espresso of oploskoffie toe aan de warme room voor een dessert met een wake-up call. Serveer met een toefje slagroom en cacaopoeder voor een chique presentatie.

Voor een frisse, zomerse twist kan je citrus panna cotta maken. Gebruik sinaasappel- of citroenzeste en een vleugje citroensap in het mengsel. Combineer met een coulis van passievrucht of mango om het geheel op te frissen. Deze passievrucht panna cotta en de panna cotta met mango en granaatappelpitjes zijn aanraders.

Ook plantaardige panna cotta’s worden steeds populairder. Gebruik kokosmelk in plaats van room en agar-agar als gelatinevervanger voor een heerlijke kokos panna cotta. Combineer met tropisch fruit zoals ananas of kiwi.

Tot slot kan je spelen met kruiden en specerijen, zoals kardemom, kaneel of lavendel, om een unieke smaak te creëren. Met panna cotta kun je eindeloos variëren, waardoor het nooit gaat vervelen!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via