In samenwerking met:
Yoghurt Pannacotta Met Mango 004
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Panna cotta met mango en granaatappelpitjes

Panna cotta is een heerlijk Italiaans dessert dat wereldwijd populair is geworden. Dat is zo gek nog niet, want het is een verrukkelijk toetje om het diner mee af te sluiten! In dit recept maken we de panna cotta helemaal zelf. Maak het compleet met wat frisse mango, knapperige granaatappelpitjes en verse frambozen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept panna cotta met mango en granaatappelpitjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 15min
Kookmodus
1
Zet de gelatineblaadjes voor minimaal 5 min. in koud water.
2
Verwarm de slagroom, suiker en gepureerde mango in een steelpan. Laat dit niet koken. Knijp ondertussen de gelatineblaadjes goed uit. Wanneer de suiker is opgelost en het mengsel warm is, voeg dan de gelatineblaadjes toe en roer goed door tot deze zijn opgelost.
3
Haal de pan van het vuur en voeg de yoghurt en de vanille toe. Roer het geheel goed door en giet over in je klaarstaande panna cotta vormpjes. Zet in de koeling voor minimaal 4 uur.
4
Vul een kom met warm water en doop de panna cotta in het water. Zorg dat er geen water op de panna cotta zelf komt. Leg een serveerbord op de panna cotta wanneer de zijkanten iets loslaten. Houd het bord met twee handen vast en draai het bordje met de panna cotta om. Schud één keer flink, zodat de panna cotta loskomt. Haal het vormpje er voorzichtig af.
5
Schil de mango en snijd in stukjes. Serveer de panna cotta met mangostukjes, granaatappelpitjes, frambozen en top af met de basilicumblaadjes.

Wat is panna cotta en waar komt het vandaan?

Panna cotta is een heerlijk Italiaans dessert dat zijn oorsprong heeft in het noordwesten van Italië, met name in de regio Piemonte. De exacte herkomst en geschiedenis van panna cotta zijn niet volledig gedocumenteerd, maar het wordt vaak geassocieerd met Italiaanse huisgemaakte desserts die al generaties lang in familiekeukens worden bereid.

Het woord panna cotta zelf is Italiaans en betekent gekookte room, wat verwijst naar het belangrijkste ingrediënt en de bereidingsmethode van het dessert. Hoewel de basis van gekookte room en suiker al eeuwenlang in de Italiaanse keuken wordt gebruikt, is panna cotta als een apart dessert met specifieke kenmerken zoals gelatine om het te laten opstijven, pas relatief recentelijk ontstaan.

Panna cotta is in de loop der jaren populair geworden in de hele wereld vanwege zijn heerlijke romige smaak en veelzijdigheid in het combineren met verschillende smaakstoffen en toppings. Het wordt vaak geserveerd met coulis van rood fruit, karamel, chocoladesaus, vers fruit of noten om de smaak te versterken en te verfraaien.

Meer Italiaanse desserts om van te genieten

De Italiaanse keuken biedt een breed scala aan zoete lekkernijen om van te genieten. Zo heb je natuurlijk de klassieke tiramisu, maar ook de cannoli, verfrissende granita, knapperige amaretti koekjes, Italiaans schepijs, cantuccini met amandelen en sfogliatella. Eén ding is zeker, in Italië weten ze wel om te gaan met toetjes! Benieuwd naar alle Italiaanse recepten? Laat je verrassen door het aanbod op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via