Zelfgemaakte Pasteitjes Met Kipragout
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Zelfgemaakte pasteitjes met kipragout

Knapperig bladerdeeg gevuld met een romige ragout van kip en champignons: daar bestaan deze heerlijke kippasteitjes uit. Een volwaardige maaltijd maken voor 2 personen of serveer één pasteitje per persoon als voorgerecht of bij de borrel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept zelfgemaakte pasteitjes met kipragout

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Laat het bladerdeeg half ontdooien. Steek met een steekring of schaaltje uit elk plakje bladerdeeg een cirkel (diameter van 10 cm). Leg 4 cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek uit de resterende 8 bladerdeegcirkels een kleiner rondje (diameter van 8 cm). Bewaar de randen, de cirkels van 8 cm heb je niet meer nodig.
3
Bestrijk de randen van de 4 grote bladerdeegcirkels met water. Leg hierop één uitgestoken cirkelrand, bestrijk met water en leg hier nog één cirkelrand bovenop. Prik gaatjes in het bladerdeeg en bestrijk met de eidooier.
4
Bak in 15 min. goudbruin in de oven. Zet de oven uit en laat nog 15 min. afkoelen in de oven met de deur open.
5
Smelt 1 el roomboter in een pan en fruit de ui. Voeg de tijm, peperkorrels en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg de kippendijen toe en kook 10 min. Haal de kip uit de bouillon en zeef de bouillon boven een andere pan. Pluk de kip met 2 vorken uit elkaar.
6
Smelt de overige roomboter in een steelpannetje. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en bak 3 min. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon en kookroom toe en roer met een garde tot een glad geheel. Voeg de kip, champignons en peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en kook zachtjes tot de champignons gaar zijn en de ragout de gewenste dikte heeft.
7
Vul de pasteitjes met ragout. Garneer met bieslook.

Wat is lekker bij ragout en pasteitjes?

Ragout en pasteitjes zijn een heerlijke combinatie. Serveer er bijvoorbeeld een frisse groene salade bij of een portie gestoomde groenten, zoals wortelen of broccoli.

Hoe lang zijn pasteitjes houdbaar?

Pasteitjes blijven ongeveer 2 tot 3 dagen goed als ze in de koelkast bewaard worden. Zorg ervoor dat je ze afgedekt in een luchtdichte container bewaart om uitdroging te voorkomen. Je kunt pasteitjes ook invriezen en later ontdooien en opwarmen in de oven.

Hoe lang moeten de kippenpasteitjes in de oven?

De pasteitjes moeten 15 minuten in de oven. Volg de stappen van het recept op deze pagina voor de perfecte pasteitjes met kipragout.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via