Citroenkip met saffraan
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Citroenkip met saffraan, witte wijnsaus en ratatouille

Saffraan is een bijzonder kruid en wordt gebruikt om smaak, kleur en aroma toe te voegen aan de kip. Naast saffraan is citroen ook een smaakmaker. De kip wordt gecombineerd met een kleurrijke ratatouille. Serveer beide gerechten in mooie grote schalen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten citroenkip
Ingrediënten ratatouille

Recept citroenkip met saffraan, witte wijnsaus en ratatouille

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 45min
Totale tijd
2u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kip met peper en zout en bak deze in de boter goudbruin. Snipper de sjalotjes en knoflook. Haal de kip uit de pan en bak in het overgebleven vet de sjalotjes 2 min. op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 2 min.
2
Verwarm ondertussen 2 el witte wijn in een steelpannetje en laat de saffraan hierin weken.
3
Voeg de bloem aan de sjalotjes toe en roer goed door en bak 2 min. mee (zodat er een roux ontstaat). Voeg de resterende wijn al roerend toe tot een gebonden saus ontstaat. Voeg vervolgens de slagroom en het bouillonblokje toe. Verdun met water tot de gewenste dikte. Voeg het laurierblad toe en roer de witte wijn met geweekte saffraan en citroensap door de saus. Maak op smaak met peper en zout.
4
Schenk de saus in een ovenschaal en leg de kip op de saus. Leg de takjes rozemarijn en citroenschijfjes op de kip. Zet de schaal in de oven voor +/- 60 min. De kip is gaar als je met een prikker of mesje in de kip prikt en het sap uit de kip helder is.
5
Snijd voor de ratatouille de courgettes en aubergine in gelijke plakjes. Snipper de sjalotjes en fruit op middelhoog vuur in olie. Voeg na 2 min een gesnipperd teentje knoflook toe en fruit nog 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 1 min., zodat de tomaten ontzuren. Voeg daarna peper, zout en suiker toe en laat het geheel 2 min. sudderen.
6
Schep de saus in een ovenschaal. Plaats de plakjes courgette en aubergine om en om op de saus. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en plaats de tijm bovenop. Zet de schaal in de oven voor 45 min. of tot de ratatouille gaar is.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?