Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten citroenkip
Ingrediënten ratatouille
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 45min
Totale tijd
2u 10min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kip met peper en zout en bak deze in de boter goudbruin. Snipper de sjalotjes en knoflook. Haal de kip uit de pan en bak in het overgebleven vet de sjalotjes 2 min. op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 2 min.
2
Verwarm ondertussen 2 el witte wijn in een steelpannetje en laat de saffraan hierin weken.
3
Voeg de bloem aan de sjalotjes toe en roer goed door en bak 2 min. mee (zodat er een roux ontstaat). Voeg de resterende wijn al roerend toe tot een gebonden saus ontstaat. Voeg vervolgens de slagroom en het bouillonblokje toe. Verdun met water tot de gewenste dikte. Voeg het laurierblad toe en roer de witte wijn met geweekte saffraan en citroensap door de saus. Maak op smaak met peper en zout.
4
Schenk de saus in een ovenschaal en leg de kip op de saus. Leg de takjes rozemarijn en citroenschijfjes op de kip. Zet de schaal in de oven voor +/- 60 min. De kip is gaar als je met een prikker of mesje in de kip prikt en het sap uit de kip helder is.
5
Snijd voor de ratatouille de courgettes en aubergine in gelijke plakjes. Snipper de sjalotjes en fruit op middelhoog vuur in olie. Voeg na 2 min een gesnipperd teentje knoflook toe en fruit nog 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 1 min., zodat de tomaten ontzuren. Voeg daarna peper, zout en suiker toe en laat het geheel 2 min. sudderen.
6
Schep de saus in een ovenschaal. Plaats de plakjes courgette en aubergine om en om op de saus. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en plaats de tijm bovenop. Zet de schaal in de oven voor 45 min. of tot de ratatouille gaar is.

Meer inspiratie

Bladerdeeg vlinders met rode pesto en cheddar
Borrelhapjes & snacks
Bladerdeeg vlinders met rode pesto en cheddar
10 min
Sinterklaas rocky road blondie
Desserts & gebak
Sinterklaas rocky road blondie
30 min
Flammkuchen met kruidige pulled chicken en wortel
Borrelhapjes & snacks
Flammkuchen met pulled chicken en wortel
30 min
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
Hoofdgerechten
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
15 min
Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
Hoofdgerechten
Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
20 min
Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
Hoofdgerechten
Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
30 min
Vega Regenboog Plaattaart
Hoofdgerechten
Vega regenboog plaattaart
10 min
Vispie Met Aziatische Groenten
Hoofdgerechten
Vispie met Aziatische groenten
30 min
Geroosterde Venkel Uit De Oven Met Kipdrumsticks
Hoofdgerechten
Geroosterde venkel uit de oven met kipdrumsticks
35 min
Ratatouille Crumble
Hoofdgerechten
Ratatouille crumble
35 min
Mediterrane Zalm Uit De Oven
Hoofdgerechten
Mediterrane zalm uit de oven
10 min
Lasagne Met Geitenkaas En Spinazie
Hoofdgerechten
Lasagne met geitenkaas en spinazie
15 min
Hartige Cake Met Halloumi En Olijven
Tussendoortjes
Hartige cake met halloumi en olijven
15 min
Ovenschotel Met Kip En Zoete Aardappel
Hoofdgerechten
Ovenschotel met kip en zoete aardappel
10 min
Familie Bos Ovenschotel Met Boontjes En Indische Twist
Hoofdgerechten
Familie Bos – Ovenschotel met boontjes en Indische twist
20 min
Nachoschotel Met Gehakt En Zoete Aardappel
Borrelhapjes & snacks
Nachoschotel met gehakt en zoete aardappel
10 min
Gevulde Zoete Aardappel Met Quinoa En Tahinidressing
Hoofdgerechten
Gevulde zoete aardappel met quinoa en tahinidressing
35 min
Loaded Potato Met Atjar En Satesaus
Hoofdgerechten
Loaded potato met atjar en satésaus
25 min
Quiche Met Kip Paprika En Prei
Hoofdgerechten
Quiche met kip, paprika en prei
20 min
Vegan Kapsalon Met Oesterzwamshoarma
Hoofdgerechten
Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma
45 min
Romige Ovenschotel Met Koolvis En Rucola
Hoofdgerechten
Romige ovenschotel met koolvis en rucola
15 min
Ovenschotel Mexicaanse Nacho
Hoofdgerechten
Ovenschotel Mexicaanse Nacho
20 min
Ovenschotel Bloemkool Room Met Gehakt
Hoofdgerechten
Ovenschotel bloemkool-room met gehakt
10 min
Mexicaanse Tortillas Met Kip
Hoofdgerechten
Mexicaanse tortilla’s met kip
10 min
Frietje Rendang Met Zoetzure Groenten
Hoofdgerechten
Frietje rendang met zoetzure groenten
40 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Selderij
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Mediterraans
Diëten
Koolhydraatarm
Balans
Eiwitrijk
Soort
Ovengerechten
Voorkeuren
Bevat kip
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via