Zoete Aardappelrosti Met Cheddar En Bonencreme
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zoete aardappelrösti met cheddar en bonencrème

De klassieke rösti van aardappel is van origine een Zwitsers gerecht en werd vroeger als ontbijt gegeten. Wij maken een variant van zoete aardappel die ook ideaal is om op een gourmetstel of bakplaat te bakken. Extra lekker met de bonencrème en gesmolten cheddar.

Mijn menu planner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zoete aardappelrösti met cheddar en bonencrème

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Rasp de zoete aardappels. Mix het ei, de melk, bloem, een snufje zout, kardemompoeder, gemberpoeder, chilipoeder en geraspte zoete aardappel samen tot een beslag. Verdeel het beslag in gelijke porties.
2
Giet de bonen af en mix samen met de mirin rijstwijn en een snufje zout in een blender of keukenmachine tot een gladde crème.
3
Snijd de lente-ui in fijne ringen en zet apart.
4
Bak de zoete aardappelrösti op het gourmetstel of in een pan. Keer de rösti om zodra de onderkant krokant is en verdeel hier wat cheddar overheen. Haal van het gourmetstel of uit de pan als de rösti gaar is.
5
Garneer de zoete aardappelrösti met bonencrème, lente-ui en sesamzaadjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?