In samenwerking met:
Zoete flammkuchen van de BBQ
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zoete flammkuchen van de BBQ

Op zoek naar een zomers toetje of tussendoortje? Maak deze zoete flammkuchen van de BBQ met mascarpone, pure chocolade en zomerfruit. Ideaal voor op een zomerse dag en al in 20 minuten klaar! Waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag met dit recept van DekaMarkt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zoete flammkuchen van de bbq

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de BBQ met pizzasteen tot 220°C. Haal het deeg uit de koelkast, rol het af met bakpapier en snijd het met een scherp mes in 4 gelijke stukken. Hak de chocolade fijn en rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter).
2
Meng de mascarpone met de vanillesuiker en ⅔ van de gehakte chocolade en verdeel dit mengsel over de 4 stukken flammkuchen. Houd hierbij rondom een rand van ca. 1 cm vrij. Verdeel het zomerfruit over de flammkuchen.
3
Bak de flammkuchen op de BBQ in 8-10 min. goudbruin af. Controleer of de temperatuur niet te hoog wordt.
4
Bestrooi de flammkuchen na het bakken met de overgebleven chocolade en garneer met de citroenrasp.

Zoete óf hartige flammkuchen

Hoewel de meeste flammkuchen hartig zijn, kan je het deeg zoals in dit recept ook heel goed beleggen met zoet. Eigenlijk kan je er alles op doen wat jij lekker vindt! Lekkere andere zoete toppings voor op flammkuchen zijn de volgende:

  1. Appel en kaneel: snijd appels in dunne plakjes en verdeel ze over de flammkuchen. Bestrooi met suiker en kaneel voordat je het bakt. Serveer met een bolletje vanille-ijs erop voor een heerlijk dessert.
  2. Nutella en banaan: smeer een royale laag Nutella over de flammkuchen en beleg met plakjes banaan. Bak het geheel kort in de oven (of op de barbecue) tot de Nutella smelt. Bestrooi eventueel met gehakte hazelnoten voor extra crunch.
  3. Kersen en amandelen: verdeel ontpitte kersen over de flammkuchen en bestrooi met geschaafde amandelen. Bak het geheel totdat de kersen sappig zijn en de amandelen goudbruin zijn. Serveer met een toefje slagroom erbovenop.
  4. Citroen en blauwe bessen: meng wat citroenrasp en blauwe bessen door elkaar en verdeel dit over de flammkuchen. Bak het geheel kort in de oven of op de barbecue en serveer met een schepje vanille-ijs voor een verfrissend dessert.
  5. Karamel en pecannoten: verdeel een laagje karamel over de flammkuchen en strooi er gehakte pecannoten overheen. Bak tot de karamel warm en plakkerig is. Serveer eventueel met een toefje slagroom.

Ook kan je zoet en hartig heel goed samen laten komen op flammkuchen. Heerlijke voorbeelden hiervan zijn deze flammkuchen met camembert en mandarijn en de flammkuchen met beenham en vijgen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?