Zoete óf hartige flammkuchen
Hoewel de meeste flammkuchen hartig zijn, kan je het deeg zoals in dit recept ook heel goed beleggen met zoet. Eigenlijk kan je er alles op doen wat jij lekker vindt! Lekkere andere zoete toppings voor op flammkuchen zijn de volgende:
- Appel en kaneel: snijd appels in dunne plakjes en verdeel ze over de flammkuchen. Bestrooi met suiker en kaneel voordat je het bakt. Serveer met een bolletje vanille-ijs erop voor een heerlijk dessert.
- Nutella en banaan: smeer een royale laag Nutella over de flammkuchen en beleg met plakjes banaan. Bak het geheel kort in de oven (of op de barbecue) tot de Nutella smelt. Bestrooi eventueel met gehakte hazelnoten voor extra crunch.
- Kersen en amandelen: verdeel ontpitte kersen over de flammkuchen en bestrooi met geschaafde amandelen. Bak het geheel totdat de kersen sappig zijn en de amandelen goudbruin zijn. Serveer met een toefje slagroom erbovenop.
- Citroen en blauwe bessen: meng wat citroenrasp en blauwe bessen door elkaar en verdeel dit over de flammkuchen. Bak het geheel kort in de oven of op de barbecue en serveer met een schepje vanille-ijs voor een verfrissend dessert.
- Karamel en pecannoten: verdeel een laagje karamel over de flammkuchen en strooi er gehakte pecannoten overheen. Bak tot de karamel warm en plakkerig is. Serveer eventueel met een toefje slagroom.
Ook kan je zoet en hartig heel goed samen laten komen op flammkuchen. Heerlijke voorbeelden hiervan zijn deze flammkuchen met camembert en mandarijn en de flammkuchen met beenham en vijgen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment