Print opties

Sluiten

Zoete flammkuchen van de BBQ

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de BBQ met pizzasteen tot 220°C. Haal het deeg uit de koelkast, rol het af met bakpapier en snijd het met een scherp mes in 4 gelijke stukken. Hak de chocolade fijn en rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter).
2
Meng de mascarpone met de vanillesuiker en ⅔ van de gehakte chocolade en verdeel dit mengsel over de 4 stukken flammkuchen. Houd hierbij rondom een rand van ca. 1 cm vrij. Verdeel het zomerfruit over de flammkuchen.
3
Bak de flammkuchen op de BBQ in 8-10 min. goudbruin af. Controleer of de temperatuur niet te hoog wordt.
4
Bestrooi de flammkuchen na het bakken met de overgebleven chocolade en garneer met de citroenrasp.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.