Tarte tatin met rode ui en bosbessen

tarte tatin

De tarte tatin wordt klassiek gemaakt met appels. Deze heerlijke hartige variant maak je met rode uien en een vleugje bosbessen. Met wie ga jij deze tarte tatin delen?

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 6 kleine rode uien
 3 el roomboter
 75 ml rode port
 2 takjes tijm, blaadjes losgerist
 Peper & zout
 4 el Hero Bosbessenjam
 2 vellen vers bladerdeeg
 1 ei
 75 gr roquefort, in stukjes
Keukenbenodigdheden
 Tarte tatin bakvorm van 24 cm (of een koekenpan met een ovenbestendig handvat)

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C.

2

Pel de uien en halveer ze. Verhit de tarte tatinpan op het vuur en smelt hierin de roomboter. Leg de uien met de snijkant naar boven in de pan en laat zachtjes 10 minuten bakken. Draai ze halverwege om.

3

Voeg de port en tijm toe en strooi er peper en zout overheen, dek af met een deksel of aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.

4

Haal de uien uit de oven en schep een beetje bosbessenjam op iedere ui.

5

Rol de vellen bladerdeeg uit, leg ze op elkaar en prik er met een vork gaatjes in. Snijd een cirkel uit die iets groter is als de bakvorm en leg bovenop de uien. Stop de randjes goed in de bakvorm. Bestrijk met losgeklopt ei.

6

Bak de tarte tatin 20 minuten tot ze goudbruin is. Laat iets afkoelen en draai om op een serveerschaal. Leg stukjes roquefort op de tarte tatin en zet de tarte tatin nog 5 minuten in de oven tot de roquefort gesmolten is.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 kleine rode uien
 3 el roomboter
 75 ml rode port
 2 takjes tijm, blaadjes losgerist
 Peper & zout
 4 el Hero Bosbessenjam
 2 vellen vers bladerdeeg
 1 ei
 75 gr roquefort, in stukjes
Keukenbenodigdheden
 Tarte tatin bakvorm van 24 cm (of een koekenpan met een ovenbestendig handvat)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C.

2

Pel de uien en halveer ze. Verhit de tarte tatinpan op het vuur en smelt hierin de roomboter. Leg de uien met de snijkant naar boven in de pan en laat zachtjes 10 minuten bakken. Draai ze halverwege om.

3

Voeg de port en tijm toe en strooi er peper en zout overheen, dek af met een deksel of aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.

4

Haal de uien uit de oven en schep een beetje bosbessenjam op iedere ui.

5

Rol de vellen bladerdeeg uit, leg ze op elkaar en prik er met een vork gaatjes in. Snijd een cirkel uit die iets groter is als de bakvorm en leg bovenop de uien. Stop de randjes goed in de bakvorm. Bestrijk met losgeklopt ei.

6

Bak de tarte tatin 20 minuten tot ze goudbruin is. Laat iets afkoelen en draai om op een serveerschaal. Leg stukjes roquefort op de tarte tatin en zet de tarte tatin nog 5 minuten in de oven tot de roquefort gesmolten is.

Tarte tatin met rode ui en bosbessen

Tip: wanneer je de tarte tatin uit de vorm haalt, pak je een ovenschandschoen, leg je er een groot bord op en draai je de pan om. Oefening baart kunst!

Op zoek naar meer inspiratie voor vegetarische recepten? Bekijk hier onze heerlijke, vegetarische gerechten!

Blijf op de hoogte.

Krijg meldingen over de nieuwste workshops en evenementen in je inbox.