Pel de uien en halveer ze. Verhit de tarte tatinpan op het vuur en smelt hierin de roomboter. Leg de uien met de snijkant naar boven in de pan en laat zachtjes 10 minuten bakken. Draai ze halverwege om.
3
Voeg de port en tijm toe en strooi er peper en zout overheen, dek af met een deksel of aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
4
Haal de uien uit de oven en schep een beetje bosbessenjam op iedere ui.
5
Rol de vellen bladerdeeg uit, leg ze op elkaar en prik er met een vork gaatjes in. Snijd een cirkel uit die iets groter is als de bakvorm en leg bovenop de uien. Stop de randjes goed in de bakvorm. Bestrijk met losgeklopt ei.
6
Bak de tarte tatin 20 minuten tot ze goudbruin is. Laat iets afkoelen en draai om op een serveerschaal. Leg stukjes roquefort op de tarte tatin en zet de tarte tatin nog 5 minuten in de oven tot de roquefort gesmolten is.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.