• Home
  • Koken met verse kruiden

Koken met verse kruiden

Verse kruiden: wij houden ervan. Niet alleen is de geur heerlijk, ook kan je er lekker mee koken. Je kan de verse kruiden gemakkelijk kopen in de supermarkt, maar je kan ook je eigen kruidentuintje onderhouden. Op deze pagina inspireren we je met verse kruiden: we laten zien hoe je ermee kan koken en bakken en hoe je je eigen kruidentuintje maakt.

Kabeljauwhaas Met Bietenhummus En Kruidensalade

Verse kruiden

Er zijn ontzettend veel soorten verse kruiden met elk hun eigen smaak. Veelgebruikte verse kruiden zijn peterselie, dille, basilicum, tijm, rozemarijn, munt, bieslook en koriander. Deze kruiden geven je gerechten smaak én zien er ook mooi uit ter garnering.

Hoe bewaar je verse kruiden?

Verse kruiden zijn heerlijk, maar vaak maak je niet alles in één keer op. Maar hoe bewaar je dan de overgebleven kruiden? Koop je takjes kruiden uit een bakje, dan kun je ze het beste bewaren in een vaasje of glas met een laagje water. Zo blijven je kruiden lekker vers. Meer tips voor het bewaren van kruiden, door ze bijvoorbeeld te drogen? Die vind je in het artikel!

Kruidentuintje

Do-It-Yourself kruidentuintje

Vind jij het leuk om dingen zelf te maken? Maak dan eens deze DIY kruidentuintje. Het ziet er niet alleen super leuk uit in je keuken, het is ook nog eens hartstikke handig!

Een maaltijd met verse kruiden

Een heerlijk gerecht bereid met verse kruiden. Ga aan de slag met de romige kip marsala. In dit recept worden er verse Italiaanse kruiden gebruikt. Het is een gemakkelijk eenpansgerecht. Een heerlijke maaltijd om van te smullen! Wanneer ga jij het maken?