Ingrediënten

20 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 25min
1
Meng het lauwe water met de gist en suiker en laat 10 min. staan. Meng in een aparte kom bloem en zout door elkaar en voeg hier het lauwe water en 3 el olijfolie aan toe. Kneed alles 15 min. lang goed door tot er een stevig deeg ontstaat.
2
Leg het deeg in een grote met olie ingevette schaal. Dek de schaal af met huishoudfolie. Zet de schaal voor 1 uur op een warme plek waar het deeg kan rijzen. Het deeg moet verdubbelen in grootte.
3
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met olie. Kneed het deeg even door en plaats in de springvorm. Verdeel gelijkmatig over de bodem en verdeel vervolgens 5 el olijfolie, 3 takjes fijngesneden rozemarijn en grof zeezout naar smaak over het deeg. Dek de springvorm af met huishoudfolie en laat op een warme plek 30 min. rijzen.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC. Snijd de rode ui in ringen.
5
Duw met je vingers kuiltjes in het deegoppervlak en besprenkel met olijfolie en grof zeezout naar wens. Versier het deeg met de rode ui, aspergetips en bieslook als een soort boeket. Hierbij zijn de aspergetips de blaadjes, de bieslook de steeltjes en de uienringen de bloemen. Gebruik de overgebleven rozemarijn als extra takjes voor het boeket.
6
Bak de focaccia in 20 min. goudbruin in het midden van de oven.

Meer inspiratie

Bladerdeeg vlinders met rode pesto en cheddar
Borrelhapjes & snacks
Bladerdeeg vlinders met rode pesto en cheddar
10 min
Sinterklaas rocky road blondie
Desserts & gebak
Sinterklaas rocky road blondie
30 min
Flammkuchen met kruidige pulled chicken en wortel
Borrelhapjes & snacks
Flammkuchen met pulled chicken en wortel
30 min
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
Hoofdgerechten
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
15 min
Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
Hoofdgerechten
Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
20 min
Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
Hoofdgerechten
Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
30 min
Broodkrans met camembert
Borrelhapjes & snacks
Broodkrans met camembert
50 min
Wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone
Lunch & brunch
Wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone
20 min
Broodje Zelfgemaakte Eiersalade Met Spekjes
Lunch & brunch
Broodje zelfgemaakte eiersalade met spekjes
15 min
Toast Met Guacamole En Ei
Lunch & brunch
Toast met guacamole en ei
10 min
Vega Regenboog Plaattaart
Hoofdgerechten
Vega regenboog plaattaart
10 min
Vispie Met Aziatische Groenten
Hoofdgerechten
Vispie met Aziatische groenten
30 min
Geroosterde Venkel Uit De Oven Met Kipdrumsticks
Hoofdgerechten
Geroosterde venkel uit de oven met kipdrumsticks
35 min
Ratatouille Crumble
Hoofdgerechten
Ratatouille crumble
35 min
Pompoenbroodjes
Lunch & brunch
Pompoenbroodjes
1u 45min
Toast Met Rosbief En Smash Van Erwten En Edamame Bonen
Lunch & brunch
Toast met rosbief en ‘smash’ van erwten en edamame bonen
15 min
Mediterrane Zalm Uit De Oven
Hoofdgerechten
Mediterrane zalm uit de oven
10 min
Vegan Bruschetta Met Zuurdesembrood
Lunch & brunch
Bruschetta met zuurdesembrood
10 min
Lasagne Met Geitenkaas En Spinazie
Hoofdgerechten
Lasagne met geitenkaas en spinazie
15 min
Blt Sandwich Deluxe
Lunch & brunch
BLT sandwich deluxe
15 min
Hartige Cake Met Halloumi En Olijven
Tussendoortjes
Hartige cake met halloumi en olijven
15 min
Ovenschotel Met Kip En Zoete Aardappel
Hoofdgerechten
Ovenschotel met kip en zoete aardappel
10 min
Familie Bos Ovenschotel Met Boontjes En Indische Twist
Hoofdgerechten
Familie Bos – Ovenschotel met boontjes en Indische twist
20 min
6x makkelijke recepten
Lunch & brunch
Toast met pesto, mozzarella en parmaham
5 min
Broodje pittige kip
Lunch & brunch
Broodje pittige kip
15 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie