Zelfgemaakt brood is het allerlekkerst! De Italiaanse focaccia is van origine een plat brood en daarom ideaal om te versieren. Voor het echte lentegevoel gaan wij in dit recept voor een ‘boeket’ van bieslook, aspergetips en uienringen.
Focaccia is een Italiaans platbrood dat bekend staat om zijn zachte, luchtige textuur en hartige smaak. Het wordt meestal gemaakt van tarwebloem, water, gist, zout en olijfolie en kan worden belegd met verschillende ingrediënten zoals kruiden, uien, tomaten, olijven en kaas. Focaccia kan worden gegeten als bijgerecht, sandwichbrood of als basis voor pizza.
Focaccia kun je met van alles maken of beleggen. Het bekendste is natuurlijk de focaccia met verschillende kruiden, of met mozzarella. Maar kies bijvoorbeeld ook eens voor paddenstoelen, caprese, feta, salami of pak uit en ga voor peren, blauwe kaas en walnoten.
Er is geen specifieke bloem nodig voor focaccia, maar traditioneel wordt het gemaakt met tarwebloem van hoge kwaliteit, zoals Italiaanse Tipo 00-bloem.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment