Granaatappel Grapefruit Mocktail
Niveau
Beginner
Tijd
15 min

Granaatappel grapefruit mocktail

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Breng het water aan de kook en voeg 4/5 gr suiker toe. Breek de granaatappelpitjes en voeg deze samen met de rozemarijntakjes toe aan het water zodra de suiker begint op te lossen. Bewaar eventueel sap dat vrijkomt uit de granaatappelpitjes. Laat de siroop 3-5 minuten sudderen.
2
Haal de siroop, zodra deze is afgekoeld, door een zeef om de granaatappelpitjes eruit te halen. Druk vervolgens met een siliconen spatel het vruchtvlees door de zeef.
3
Pers anderhalve grapefruit uit met een citruspers en meng dit met 275 ml bruisend water. Gebruik de andere helft van de grapefruit om in partjes de snijden voor de garnering van het glas.
4
Maak de randen van de glazen nat met granaatappelsap, schep 1/5 gr kristalsuiker op een bord en dip de glazen met de randen in de suiker.
5
Vul de glazen met ijsklontjes, schenk ¼ van het glas vol met de afgekoelde granaatappelsiroop en giet daarop het grapefruitsap. Top het glas af met een partje grapefruit en een takje rozemarijn.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Vind je dit leuk?

    Reacties
    Plaats nieuwe reactie

    Geef een reactie

    Over dit recept

    Gerecht
    Dranken & cocktails
    Soort
    Mocktails
    Voorkeuren
    Vrij van vis
    Vegetarisch
    Vrij van vlees
    Vegan

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via