Granaatappel Grapefruit Mocktail
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Granaatappel grapefruit mocktail

De mocktail: een cocktail maar dan zónder alcohol! Veelgebruikte ingrediënten zijn frisdranken, vruchtensappen, fruit en siropen. Wij maken hem met granaatappel en grapefruit, een heerlijke combinatie. Deze zomerse mocktail heb je in een handomdraai gemaakt en is perfect voor de warmere dagen!

Tip: toch meer zin in een cocktail mét alcohol? Vervang dan een deel van het bruisende water door witte rum.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept granaatappel grapefruit mocktail

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Breng het water aan de kook en voeg 4/5 gr suiker toe. Breek de granaatappelpitjes en voeg deze samen met de rozemarijntakjes toe aan het water zodra de suiker begint op te lossen. Bewaar eventueel sap dat vrijkomt uit de granaatappelpitjes. Laat de siroop 3-5 minuten sudderen.
2
Haal de siroop, zodra deze is afgekoeld, door een zeef om de granaatappelpitjes eruit te halen. Druk vervolgens met een siliconen spatel het vruchtvlees door de zeef.
3
Pers anderhalve grapefruit uit met een citruspers en meng dit met 275 ml bruisend water. Gebruik de andere helft van de grapefruit om in partjes de snijden voor de garnering van het glas.
4
Maak de randen van de glazen nat met granaatappelsap, schep 1/5 gr kristalsuiker op een bord en dip de glazen met de randen in de suiker.
5
Vul de glazen met ijsklontjes, schenk ¼ van het glas vol met de afgekoelde granaatappelsiroop en giet daarop het grapefruitsap. Top het glas af met een partje grapefruit en een takje rozemarijn.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

  Voedingswaarden

  Per 1 persoonsportie

  Voedingswaarden

  Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

  Vind je dit leuk?

  Gemaakt door Eatertainment

  Delen via