Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Romige kip Marsala

Zin in een gemakkelijk eenpansgerecht? Probeer dan deze romige kip Marsala. Malse kip in een romige saus met heerlijke kastanjechampignons. Dit is een recept om van te smullen! Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ in het Italiaans is een gerecht afkomstig van Sicilië, waar de Marsala wijn wordt geproduceerd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept romige kip marsala

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Halveer de kipfilet over de lengte, zodat er 2 dunne filets ontstaan. Snijd de champignons in plakjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Pluk de Italiaanse kruiden en hak fijn.
2
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur. Haal de kipfilets door de bloem, klop overtollig bloem eraf en bak de kipfilets in 3 min. per kant bruin. Haal de filets uit de pan.
3
Smelt de roomboter in dezelfde koekenpan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en champignons toe en bak 4 min. aan. Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en laat 1 min. meebakken.
4
Blus het geheel af met Marsala en laat 5 min. doorkoken, tot ongeveer de helft is ingekookt. Voeg de kipfilets, kippenbouillon en kookroom toe en breng rustig aan de kook. Laat de saus nog 20 min. doorkoken op laag vuur.
5
Rasp de Parmezaanse kaas. Roer kort voor serveren de Parmezaanse kaas door de saus.

Tip: Serveer dit gerecht met verse pasta of een heerlijke aardappelpuree.

Variatietip: Marsala is een versterkte wijn. Kun je deze niet vinden? Dan is sherry of Madeira een goed alternatief! Deze zijn vergelijkbaar met Marsala.

Het meest veelzijdige stukje vlees

Kip is geliefd onder velen en dat is zo gek nog niet! Het is ontzettend veelzijdig en je kunt het in bijna elk gerecht verwerken. Of je nu kiest voor een hele kip uit de oven, een snelle pasta met kipstukjes of eenpansgerechten met kipfilet, lekker is het zeker! Het fijne aan kip is dat iedereen het lust. Kip is van zichzelf niet sterk of opvallend qua smaak, maar je kan er eindeloos mee variëren en er veel verschillende smaken aan toevoegen. Kruid de kip op een manier die jij lekker vindt of bereid de kip in een heerlijke saus.

Naast deze romige kip Marsala hebben we nog een aantal andere kiprecepten die je niet mag missen! Wat dacht je van een klassieke pasta pesto met kip, spinazie en tomaatjes? De kip is extra mals, doordat hij gaart in een braadzak. Een goede combinatie samen met de pesto. Ook lekker, deze kip tandoori traybake. Je schuift het zo in de oven, het is gemakkelijk op tafel te toveren en heerlijk dankzij de Indiase kruiden. Of probeer kip madras met sperziebonen en knoflookrijst, een verrukkelijke Indiase curry, vernoemd naar de Zuid-Indiase stad Madras. Om je vingers bij af te likken!

Benieuwd naar nog meer recepten met kip? Bekijk het op onze receptenpagina.

Wat is marasala precies?

Marsala is een versterkte wijn uit Sicilië, Italië. Het wordt gemaakt door druiven te laten fermenteren en versterken met brandewijn, waardoor het een hoog alcoholpercentage krijgt. Het heeft een diepe, amberkleurige kleur en een zoete, nootachtige smaak. Marsala wordt vaak gebruikt bij het koken van hartige gerechten en desserts.

Hoe lang kun je kip marsala bewaren?

Als kip marsala op de juiste manier wordt bewaard in een afgedekte bewaardoos in de koelkast, kan het 3-4 dagen worden bewaard voordat het bederft.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via