Zin in een gemakkelijk eenpansgerecht? Probeer dan deze romige kip Marsala. Malse kip in een romige saus met heerlijke kastanjechampignons. Dit is een recept om van te smullen! Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ in het Italiaans is een gerecht afkomstig van Sicilië, waar de Marsala wijn wordt geproduceerd.
Tip: Serveer dit gerecht met verse pasta of een heerlijke aardappelpuree.
Variatietip: Marsala is een versterkte wijn. Kun je deze niet vinden? Dan is sherry of Madeira een goed alternatief! Deze zijn vergelijkbaar met Marsala.
Kip is geliefd onder velen en dat is zo gek nog niet! Het is ontzettend veelzijdig en je kunt het in bijna elk gerecht verwerken. Of je nu kiest voor een hele kip uit de oven, een snelle pasta met kipstukjes of eenpansgerechten met kipfilet, lekker is het zeker! Het fijne aan kip is dat iedereen het lust. Kip is van zichzelf niet sterk of opvallend qua smaak, maar je kan er eindeloos mee variëren en er veel verschillende smaken aan toevoegen. Kruid de kip op een manier die jij lekker vindt of bereid de kip in een heerlijke saus.
Naast deze romige kip Marsala hebben we nog een aantal andere kiprecepten die je niet mag missen! Wat dacht je van een klassieke pasta pesto met kip, spinazie en tomaatjes? De kip is extra mals, doordat hij gaart in een braadzak. Een goede combinatie samen met de pesto. Ook lekker, deze kip tandoori traybake. Je schuift het zo in de oven, het is gemakkelijk op tafel te toveren en heerlijk dankzij de Indiase kruiden. Of probeer kip madras met sperziebonen en knoflookrijst, een verrukkelijke Indiase curry, vernoemd naar de Zuid-Indiase stad Madras. Om je vingers bij af te likken!
Benieuwd naar nog meer recepten met kip? Bekijk het op onze receptenpagina.
Marsala is een versterkte wijn uit Sicilië, Italië. Het wordt gemaakt door druiven te laten fermenteren en versterken met brandewijn, waardoor het een hoog alcoholpercentage krijgt. Het heeft een diepe, amberkleurige kleur en een zoete, nootachtige smaak. Marsala wordt vaak gebruikt bij het koken van hartige gerechten en desserts.
Als kip marsala op de juiste manier wordt bewaard in een afgedekte bewaardoos in de koelkast, kan het 3-4 dagen worden bewaard voordat het bederft.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment