Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vlindererwt-bloesem ijsthee

Deze vrolijke ijsthee heeft een verrassing voor je in petto: het drankje verandert van kleur! De blauwe vlindererwt-bloesem ijsthee krijgt een mooie paarse kleur als je het zure citroensap toevoegt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept vlindererwt-bloesem ijsthee

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Meng 100 ml kokend water met de vlindererwt-bloesem thee en laat de thee 10 min. trekken. Laat de vlindererwt-bloesem thee vervolgens afkoelen in de koelkast.
2
Meng 1 l kokend water met gember, 4 takjes munt, honing en de verse groene theeblaadjes. Laat de groene thee 5 min. trekken. Haal de verse groene theeblaadjes uit het water, maar laat de munt en gember zitten. Pers ½ citroen uit boven het water en laat de thee afkoelen in de koelkast.
3
Snijd 4 plakjes van 1 citroen en snijd ieder plakje in tot het midden. Vul 4 glazen met 4 ijsklontjes en 1 takje munt per glas. Zet een plakje citroen op de rand van het glas.
4
Schenk in elk glas een bodempje blauwe vlindererwt-bloesem thee. Schenk daaroverheen de zelfgemaakte ijsthee met gember en munt. Het drankje verandert nu van kleur. Om het drankje roze te maken kun je de citroen uitknijpen boven het glas. Serveer de ijsthee direct.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

  Voedingswaarden

  Per 1 persoonsportie

  Voedingswaarden

  Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

  Vind je dit leuk?

  Gemaakt door Eatertainment

  Delen via